Recept za srećan život

Formula koja, pažljivom primenom, garantuje srećan život... profesor Tod Kašdan predstavlja u matematičkom izrazu principe kojih se zaista vredi podsetiti!

Recept za srećan život Foto: Shutterstock

Profesor doktor Tod Kašdan smatra da je došao do otkrića najtraženije formule u istoriji čovečanstva- one koje će ljudima garantovati srećan život. Ovaj neobičan recept za sreću se sastoji iz šest faktora, koji pravilnim kombinovanjem omogućavaju duševno blagostanje. Faktori su: živite u trenutku (M), budite radoznali (C), radite ono što volite (L), mislite na druge (T), negujte odnose  sa drugima (N) i vodite računa o svom telu (B). 

 

Dobitnička formula sreće izgleda ovako - Osećati se dobro = (Mx16 + Cx1+ Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33) 

Doktor Kašdan je koristio podatke istraživanja koje je u Britaniji sprovedeno na nacionalnom nivou, a tiče se toga kako se Britanci stvarno osećaju. Iako na prvi pogled i nije baš jasno kako kombinacija slova i brojeva može doneti sreću, Kašdan je ubeđen da je upravo to formula za život u blagostanju. 

-Ne postoji nikakva tajna vezana za osećaj lične sreće, ali ako se ovih šest faktora pažljivo praktikuju u određenoj kombinaciji, bićete na pragu srećnijeg života, kaže Tod Kašdan, i dodaje da je za svaki segment formule potreban poseban trud koji će se na kraju sigurno isplatiti. 

Značenje faktora za srećan život:

(M) Živeti u trenutku - cenite zvukove, mirise i prizore koji vas svakodnevno okružuju. 

(C) Budite radoznali - istražujte nepoznate, misteriozne, složene aspekte  vašeg života. 

(L) Radite ono što volite - Nema boljeg temelja srećnog života od aktivnosti koje nas uveseljavaju. Nađite vremena za njih na poslu, kao i kod kuće.  

(T) Mislite na druge -Delite komplimente, činite dobra dela i slušajte druge. 

(N) Negujte odnose sa drugima - Posvetite vreme partneru, prijateljima ili članovima porodice bar dva puta dnevno. 

(B) Vodite računa o svom telu - Ovo ne podrazumeva iscrpljujuće vežbe i brojanje kalorija. Trudite se da jedete zdravu hranu i vežbate bar 30 minuta dnevno.
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt