Šta vaš ruž govori o vama

Ruž je sastavni deo mejkapa svake žene i nezaobilazan je u većini prilika kad hoćete da ste doterane. Izbor boje ruža je važan za žene, ali ne treba zanemariti ni oblik jer on krije tajne vaše ličnosti. Pogledajte koje...

Šta vaš ruž govori o vama Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Svaka dama u torbi obavezno nosi ruž za usne. Ovaj legendarni proizvod bio je predmet i takvih mitova kao što je priča da je Elizabet Tejlor, navodno, drugim ženama koje su bile na filmskom setu sa njom, zabranila da stavljaju karmin.

Karmin ima dugu istoriju, a kroz vreme imao je i određena značenja. U antičkoj Grčkoj crveni karmin je bio znak za one žene koje su se bavile "najstarijim zanatom na k svetu" jer druge dame  u to vreme žene uglavnom nisu bile našminkane. Britanci su u 17. veku pokušali  su da ilegalizuju ovaj proizvod za lepotu, ali nisu uspeli. Tokom Rimske imperije, karmin je bio pokazatelj statusa, a čak su ga i muškarci nosili. Sredinom 2000-ih, 80% žena iz Amerike otkrilo je da su toliko koristile karmin da su ga rutinski svakodnevno stavljale na usta.

Pogledajte galeriju i saznajte šta sve karmin otkriva o vama.

 
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt