ŠTA JE ORGAZAM I KOLIKO TRAJE: zašto se razlikuju muški i ženski orgazam

Vođenje ljubavi ima jake isceliteljske moći! Evo kako treba voditi predigru i šta su viši i niži orgazam po mišljenju taoističkih učitelja.

ŠTA JE ORGAZAM I KOLIKO TRAJE: zašto se razlikuju muški i ženski orgazam Foto: Shutterstock

Od svih sila u čoveku, seksualna energija je najmoćnija i ogleda se ne samo u seksualnom odnosu nego u svim našim aktivnostima, iako toga nismo svesni. Najmoćniji trenutak u seksualnom odnosu je orgazam jer upravo tada seksualna energija doseže tačku najveće snage. Prema verovanju drevnih taoističkih (kineskih) ali i tantričkih (indijskih) mudraca, ključ zdravlja, sreće i duhovnog rasta je u osvešćivanju, upravljanju i transformisanju te energije.

Orgazam je energetsko ritmično pulsiranje koje kod prosečne osobe traje 8-10 sekundi. Najviše se oseća u genitalnom području, ali može se doživeti u celom telu, pogotovo ako savladamo osnove o kretanju energije za vreme seksa. To je najjače lično iskustvo, nijedno drugo iskustvo nije toliko koncentrisano i snažno. Ne radi se samo o osećaju zadovoljstva; sva naša čula su pojačana, prestaju sve mentalne fluktuacije i živimo potpuno u sadašnjem trenutku.

Zašto je seksualna energija tako moćna? Kako u svojoj knjizi "Taoist Secrets of Love" kaže taoistički učitelj Mantak Chia: "Vođenje ljubavi je jak isceljujući tonik jer uključuje razmenu životne energije koja je mnogo snažnija od bilo koje biljke ili leka". Ta životna energija ima dva suprotna pola: ženski ili jin princip i muški ili jang princip. Važno je da naglasimo da jin i jang nipošto nisu dve zasebne energije, nego suprotni polovi iste, dve strane istog novčića koji nikad ne postoje zasebno, nego neprestano plešu i smenjuju se poput klatna koje se njiše tamo-amo.

U vođenju ljubavi partneri zapravo neprestano razmenjuju energiju. Budući da su muškarci i žene suprotnih polova, muški polni organ je pozitivno (jang), a ženski negativno nabijen (jin), odnosno ženski srčani centar je jang, a muški je jin. Dakle, kad su u neposrednoj blizini, između njihovih suprotnih energetskih polova stvara se magnetno polje, što rezultira ekstatičkim seksualnim iskustvom. Kako u svojoj knjizi objašnjava Chia: "Još jedna metafora je zamisliti da su muškarac i žena na suprotnim stranama istog novčića. Tokom vođenja ljubavi, taj se novčić ubrzano kreće i te dve strane se spajaju u jednu".
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt