OTKLONITE LOŠE RASPOLOŽENJE: uz pomoć energetske psihologije

Za samo nekoliko minuta, uz pomoć energetske psihologije možemo da promenimo raspoloženje iz ljutnje u smirenost, iz tuge u radost, i da pronađemo u sebi odgovore na pitanja koja nas zaokupljuju.

OTKLONITE LOŠE RASPOLOŽENJE: uz pomoć energetske psihologije Foto: Shutterstock

Energetska psihologija blago i brzo oslobađa traumatične događaje zamrznute u vremenu unutar sistema um-telo.

Ti događaji mogu negativno da utiču na to kako osoba sagledava svet i iskustva, kako upravlja svojim emocijama i gradi odnose s drugim ljudima. Energetska psihologija kao moderna strana psihologije duže od dve decenije osvaja kao terapeuta, tako i sve one koji su okrenuti integrativnom pristupu rada na sebi i svom okruženju. Uz pomoć tehnika energetske psihologije možemo za samo nekoliko minuta da promenimo raspoloženje iz ljutnje u smirenost.

-Energetska psihologija pripada porodici integrativnih pristupa psihoterapiji, a metode energetske psihologije su posebno usavršene tokom poslednjih 35 godina u modernoj kliničkoj psihološkoj praksi u radu sa više miliona klijenata širom sveta. Specifičnost energetske psihologije je njena izuzetno brza delotvornost, koja je zasnovana na tome što se uz znanja iz zapadne psihologije kombinuju i praktično primenjuju znanja o energetskoj strukturi ljudskog tela, kao i o povezanosti uma i tela – kaže dr Lea Imširagić koja je magistrirala na medicinskom fakultetu u Novom Sadu na katedri za fiziologiju u oblasti magnetobiologije.

Energetska psihologija ima jednostavne ali vrlo delotvorne tehnike koje mogu za svega nekoliko minuta da dovedu određeni hormon u balans a time i naše raspoloženje, ponašanje kao i način na koji mislimo, jer misli izviru iz emocija pa kada se osećamo relaksirano, bez straha i puni samopouzdanja tada su nam i misoni tokovi najfunkcionalniji.

-Konkretno, delovanjem na određene tačke na telu lupkanjem na njih izazivamo određeni efekat koji se prenosi duž energetskih kanala, meridijana i prekida uobičajeni misoni obrazac brige i straha i omogućava nam da umesto ponavljanih misli dođemo do uvida. Ono što se dešava je da je naš najčešći uzrok strah koji se aktivira uvek pri novim stvarima, tada lupkanjem na tačku odmah ispod ključne kosti minimum 2 do 3 minuta dovodimo do balansa hormon straha adrenalin i hormon stresa kortizol, te vrlo brzo kada se smanji intenzitet straha, naša blokada prerasta u pozitivne leptiriće i uzbuđenje za novu stvar – objašnjava naša sagovornica.

Otklonite blokade

Energija je osnovna gradivna materija, primarni element koji povezuje um, emocije i telo. Rad sa klijentima podrazumeva Energetske konsultacije i terapije sa ciljem da se otkrije mesto i uzrok energetske blokade, otklone svi disbalansi, a zatim radi na postizanju punog potencijala koji svako u sebi nosi. Primena je veoma široka, ona može da utiče na različita mentalna stanja (poremećaj koncentracije, opsesivne misli, ...), emotivna stanja (tuga, žalost, posttraumatski stresni poremećaj, anksioznost, nedostatak samopouzdanja ...) kao i fizička stanja (visok krvni pritisak, zapaljenja, čir na želucu, itd.) – kaže dr Lea Imširagić.

Zašto nemamo energije?

Zbog čega se danas ljudi sve češće žale na manjak životne energije, Lea Imširagić, jednostavno objašnjava:
-Energije ima svugde oko nas baš kao i vazduha. Razlog zašto dolazi do osećaja nedostatka energije je uvek određena emotivna blokada u nama koja se prenosi i na naš um (način razmišljanja), kao i na naše telo. Ali baš kao kada se emotivno uznemirena osoba opusti ona prestaje da diše plitko i odjednom ima osećaj da ima dovoljno vazduha. Na isti način i mi kada se oslobodimo date emocije koja nam pravi blokadu u toku našeg energetskog tela ( u određenoj čakri ili meridijanu), počinjemo da bivamo ponovo potpuno otvoreni, protočni a energija nam se momentalno vraća i obnavlja.

Tekst: Žaklina Milenković 

Izvor: Lepa & Srećna 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt