POKRENITE DOBRU ENERGIJU: uz pomoć magičnih reči promenite odnos prema obavezama, stresu, novcu

Ne morate uvek da menjate svet oko sebe, treba da menjate način na koji reagujete i na koji ga doživljavate!

POKRENITE DOBRU ENERGIJU: uz pomoć magičnih reči promenite odnos prema obavezama, stresu, novcu Foto: Profimedia

Reči nas mogu nasmejati ili rasplakati. Većina naših verovanja oblikuje se rečima, a rečima ih je moguće i promeniti. One su osnovno sredstvo za predstavljanje određenih pojmova i ne postoji način da razmišljamo o nekom iskustvu ako za njega ne postoji adekvatna reč.

One predstavljaju simbole, kodove i mogu nam biti najlepši poklon ili najveća prepreka. Uspešan izbor reči za opisivanje naših životnih iskustava može nam ojačati emocije koje nam daju najveću snagu. Nasuprot tome, loš izbor može nas učiniti nemoćnim, nesigurnim i nezadovoljnim.

Talas emocija i reakcija

Reči kao što su: požar, saobraćajna nesreća, rat, konkurencija, pljačka, ubistvo, verovatno u vama izazivaju određeni talas emocija i reakcija. Možda i vi ponekad kažete prijateljima: „Molim te, ne pominji mi to!” Određene reči su za vas stresne i izazivaju stresnu reakciju.

- Primenom Magic Wordsa sve reči možete napuniti novom, čarobnom i pozitivnom pokretačkom energijom. Reči koje su bile stresne kao da se „začaraju” i transformišu, delujući pozitivno na dušu i telo, aktivirajući osnažujuće reakcije. Za samo nekoliko minuta osećate i fizički rezultat ove čarolije, jer je mozak odmah prenosi na telo, a subjektivni negativni simptomi nestaju. Tim postupkom ne menjate svet oko sebe, već način na koji reagujete i na koji ga doživljavate – kaže dr Vesna Danilovac, akreditovani trener za Magic Words i wingwave trener Instituta Beser-Sigmund iz Hamburga, i lajf kouč ICI-a iz Berlina.

Vežba - osvarite svoj cilj

Ovom metodom možete promeniti i negativna životna uverenja koja vas blokiraju, poput: “Ljubav je bolna”, “Život je patnja”, “Novac donosi nesreću”, “Svi muškarci su nepošteni”. Zamislite neko svoje uverenje koje vas blokira napisano na nekoj zarđaloj metalnoj tabli, gotovo izbledelim slovima, kako visi na nekom starom tavanu. Primetite da sada rečenica, kada se prikaže na ovaj način, gubi psihološku moć. Deluje poput prašnjavog predmeta iz davnih vremena koji posmatrate kao da ste u nekom muzeju, bez uticaja na vas i vaš sadašnji život.

“Začarajte” sva blokirajuća uverenja u svojim mislima tako da vam postanu nevažna, poput “starog predmeta iz prošlosti”.

Sada potražite motivišuća uverenja, važna za ostvarenje nekog cilja, npr: “Ja sam sigurna”, “Ljubav je divna”, “Srećna sam”. Uradite sada postupak obrnut od prethodnog. Pojačajte i osnažite uverenje zamišljajući: da duga ispisuje uverenje tragom koji ostavlja na nebu, ili da je uverenje napisano na ogromnom bilbordu vašom omiljenom bojom, ili da ga istovremeno uglas izgovara veliki broj ljudi, ili dobitnik Oskara u svom govoru dok prima nagradu... Svaki put kada pomislite na svoj cilj, istovremeno ćete videti ili čuti svoja pozitivna uverenja.

Stvorite rečnik sreće

Prema njenim rečima, metod mogu da nauče svi - laici, lekari, deca, psiholozi. Koristi se za rad na sebi kao efikasan alat samorazvoja i trenutnu razgradnju negativnih pojmova, u terapeutske svrhe ili kao brzi trening emocija. Njenom primenom mogu se eliminisati i određeni zdravstveni problemi, poput migrene i alergije. Promenom slova u reči migrena i njenim nestankom nestaju i migrenozne glavobolje kod osobe s kojom se radilo, a reč migrena odjednom deluje oslobađajuće i opuštajuće.

Budite pozitivni

-Metoda se može uspešno primenjivati i kod školske dece, gde školski predmeti, ime učitelja, drugova, razne ocene, reči test i domaći zadatak mogu postati čarobni, menjajući detetov individualni doživljaj tih reči. - Neprijatne emocije i blokade nestaju i transformišu se u pozitivan osećaj motivacije, menjajući odnos prema školi, školskim obavezama i vršnjacima. Osvestite svoj svakodnevni rečnik i pazite šta govorite jer vam se većina izgovorenog i ostvaruje. Koristite pozitivne i inspirišuće reči, koje će biti pokretačke i motivišuće za postizanje raznih životnih ciljeva na području zdravlja, emocija, razmišljanja, komunikacije i poslovnog napredovanja - kaže naša sagovornica.

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa & Srećna 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt