MOĆNE POZITIVNE AFIRMACIJE SU NAČIN DA PROMENITE ŽIVOT: kako se tačno afirmacija izgovara da bi vam pomogla

Afirmacije dokazano izazivaju reprogramiranje uobičajenog obrasca razmišljanja; pomoću njih se menja pogled na svet, ali i pogled na samog sebe.

MOĆNE POZITIVNE AFIRMACIJE SU NAČIN DA PROMENITE ŽIVOT: kako se tačno afirmacija izgovara da bi vam pomogla Foto: Shutterstock

Afirmacije su efektna forma samorazgovora koja, kada se redovno upražnjava, može učiniti da postanemo moćni, voljeni, samopouzdani i spokojni.

One mogu vrlo lako postati sastavni deo našeg života jer ne zahtevaju neko dodatno vreme. Mogu da se koriste bilo gde i bilo kada, u neograničenim količinama. Na primer, dok se tuširamo, vozimo, oblačimo, možemo ispunjavati naš um moćnim i ljubavnim mislima.

Pravilo je da jedna afirmacija tek nakon desetog ponavljanja ima za rezultat pozitivan uticaj na život.

Afirmacije dokazano izazivaju reprogramiranje uobičajenog obrasca razmišljanja; pomoću njih se menja pogled na svet, ali i pogled na samog sebe. U današnje vreme kada je čovek u stalnoj trci za novim ciljevima i kada ne pronalazi vremena za razgovor sa samim sobom, pozitivno razmišljanje postaje najmoćnija strategija života.

Svaka misao koja se glasno izgovori, kao i unutrašnji dijalog sa samim sobom, jeste afirmacija.

To je put do unutrašnjeg mira i lakšeg ostvarivanja cilja, dobar alat u rukama svih koji žele da krenu putem promena.

Kako da ubedite podsvest 

Ključ afirmacija je ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje... Ponovite svaku najmanje deset puta da biste postigli efekat. Afirmacije se ponavljaju mnogo puta da bismo ubedili svoju podsvest i da bismo time postigli da ona promeni ili pojača programe po kojima funkcioniše. Da bi afirmativne rečenice imale efekta, treba ih ponavljati s punom pažnjom, ubeđenjem, interesovanjem i željom.

Tri puta na dan

Afirmativne rečenice treba izgovarati što češće, najmanje tri puta dnevno. U većini slučajeva navika se formira posle tri nedelje, a ponekad je potrebno više vremena jer su usvojeni stavovi suviše čvrsti. Ponavljajte svoje afirmacije bar 30 dana!
Kao i ciljeve, uvek ih imajte uz sebe, budite okruženi njima. Tako ćete vremenom zameniti negativne misli pozitivnim. Iako bi ovo moglo da vam zvuči smešno, stanite ispred ogledala, pogledajte sebe u oči, izgovorite afirmaciju i stvarno to mislite i osetite.

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa & Srećna 
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt