DOBRA SNAJA I SREĆNA SVEKRVA: 5 saveta za dobar odnos snaje i svekrve u skladnoj porodici

Šta može snaja da učini da sa svekrvom izgradi prijateljski odnos? Pročitajte!

Foto: Shutterstock              Foto: Shutterstock

Bez obzira na to da li ste, kada je u pitanju majka vašeg supruga, "osvojili džekpot" ili imate muke sa svekrvom, reč je o ženi s kojom treba da budete u dobrim odnosima jer je ona othranila muškarca kojeg volite.

To je osoba koja će učestvovati u svim vašim porodičnim okupljanjima i već je to dovoljan razlog da učinite sve kako bi vaš odnos bio dobar.

Dok neke žene treba da ulože više truda, druge, one srećnije, sa svojom svekrvom će od samog početka imati prijateljski odnos.

PROČITAJTE JOŠ: ISKRENA ISPOVEST ŽENE KOJA JE BILA I SNAJA I SVEKRVA: evo kako sam svoj život poklonila drugima

U kojoj god grupi da se nalazite, ovih pet grešaka morate izbegavati od samog početka ako želite da izgradite dobar i pozitivan odnos sa svojom svekrvom.

1. Svekrvu nemojte tretirati kao smetnju.

Ukoliko želite da muževa porodica postane i vaša porodica, pa tako i vaša svekrva, ponašajte se prema njoj kao prema bilo kojoj osobi s kojom želite da izgradite dobar odnos. Kao što ne biste vikali na novog prijatelja ili saradnika, tako ne treba da činite ni s novim članovima svoje porodice, dok ne uspostavite odnos pun međusobne brige i poštovanja.

2. Ne zaboravite da postavite njenu fotografiju među ostale porodične fotografije.

Najlakši način da se vaša svekrva oseća kao da više nije deo vaše porodice je da izbacite svaki njezin trag iz svog doma. Ako čak ponekad to i poželite, još jednom se podsetite da je to majka vašeg supruga.

3. Prestanite da pretpostavljate da obe želite iste stvari kada je u pitanju vaš međusobni odnos.

Ako vi želite od starta da budete najbolja prijateljica sa svojom svekrvom, ne znači da je ona spremna za takvu bliskost.

Umesto toga, dopustite da se vaš odnos razvije postupnim upoznavanjem, deljenjem interesa i međusobnim pomaganjem, baš kao što odnose razvijate i sa svojim prijateljima.

4. Neka vaša svekrva ima svoje trenutke.

Možda njen pire-krompir nije ni približno dobar kao vaš, ali ponekad joj priuštite to zadovoljstvo da ima utisak da je situacija obrnuta.

PROČITAJTE JOŠ: KRALJICA ELIZABETA JE OVO STROGO ZABRANILA SVOJIM SNAJAMA: evo šta Megan Markl i Kejt Midlton ne smeju da nose (FOTO)

S nekoliko pohvala upućenih njenim kulinarskim veštinama ili izboru haljine na vrlo jednostavan način učinićete da se oseća dobro i po pitanju sebe, ali i kad je reč o vama i vašem odnosu. Naime, ako vaša svekrva oseti da između vas postoji neka vrsta takmičenja, u najgorem slučaju ponašaće se prema vama kao prema "nižem biću", a u najboljem će postati veoma takmičarski nastrojena. Nijedan od tih scenarija nije dobar.

5. Nikad nemojte misliti da je njen način pogrešan način.

Ne kaže se bezveze da postoje dve strane svake priče. Omalovažavanje mišljenja vaše svekrve samo zato što se razlikuje od vašeg jeste pogrešno. Umesto toga, dajte joj priliku i pokušajte da otkrijete zašto ona ima drugačiji pogled na situaciju od vas. Bitno je znati da nju možete pitati za mišljenje, ali ne morate uvek i da poslušate njen savet.

Tekst: Ma. B.

Izvor: Zadovoljna


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
​Tajna modnog uspeha Megan Markl

Savršena odeća Megan Markl rezultat je jednostavnih pravila modnog izbora. Evo kako se razvijao...
MALA MACA JE PRIŠLA OGROMNOM PITBULU! O ne, počela je da mu grize šapu! Njegova reakcija će vas iznenaditi (VIDEO)

Zamislite situaciju, opasni pas i mala mačka zajedno. Strašne slike vam prolaze kroz...
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
NE BACAJTE ŠTAPIĆE OD SLADOLEDA! Uz malo truda možete od njih napraviti originalnu stvar u kući! (VIDEO)

Ako štapić od sladoleda nije osvojio nagradu, većina vas će ga baciti u đubre, zar ne? Ipak, ti...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...