NAUČNICI OTKRILI ONO ŠTO ŽENE KRIJU: Evo šta žene gledaju na telu muškarca

Kako da momak zna da li se dopada devojci? Evo šta žene najviše gledaju kod muškaraca....

NAUČNICI OTKRILI ONO ŠTO ŽENE KRIJU: Evo šta žene gledaju na telu muškarca

I žene i muškarci više gledaju telo nego glavu i lice kod pripadnika suprotnog pola, piše Lepa & Srećna

To su, kako javlja Dejli Mejl, dokazali lekari sa Univerziteta u Ženevi koristeći specijalnu tehnologiju praćenja pokreta očiju, pri ispitivanju reakcija ispitanika na fotografije muškaraca i žena. Zadatak je bio da ocene seksualnu poželjnost. 

Ustanovljeno je da žene najduže zadržavaju pogled u predelu muškog stomaka, a tek posle toga su grudi, i na kraju genitalije. Istraživači smatraju da je muški stomak pokazatelj nivoa muškog hormona testosterona - što je stomak deblji, hormona je manje, a s njime opada i seksualna želja.

Muškarci su više zagledali ženske grudi, zatim genitalije i tek na kraju stomak.

PROČITAJTE JOŠ: 

12 NAJSEKSEPILNIJIH SLIKA MONIKE BELUČI

ŠOKANTAN SEKSI STAJLING KEJT MIDLTON

5 NAČINA DA POSTANETE SEKSI

Zašto nam nekad nije do seksa: 14 razloga za "NE" u krevetu

Na sva ova pitanja odgovara vrlo sažeto Sue Johanson, istaknuta seksualna terapeutkinja koja je tokom više od tri decenije odgovarala na pitanja hiljada Kanađana o seksualnom ponašanju.

Sue je autorka je brojnih radio emisija, kao i popularnog televizijskog izdanja nedeljom uveče, a uz to je i sertifikovana medicinska sestra, majka i baka.

Od 2002. do 2008. godine njen program emitovan je i u Americi, a prenosi se i u Brazilu, Izraelu i još dvadesetak evropskih zemalja na pet jezika. Za svoj rad, nagrađena je i prestižnom medaljom Kanadskog reda.

Na svom sajtu, Sue Johanson ne odgovara na individualna pitanja, ali je među najčešće postavljenim pitanjima navela i ovo: zašto opada seksualna želja? Šta činiti da bismo očuvali libido i probudili strast u vezi?

Evo njenih odgovora...

  • Više od 80 odsto žena koje potraže pomoć seksualnog terapeuta žali se na nizak stepen seksualne želje ili na njen potpuni izostanak.
  • Smatra se često da je to, prosto, "ženski problem", jer je manje poznato da se broj muškaraca koji se žale na takve teškoće nimalo ne razlikuje od broja žena.
  • U prošlosti, navodi Sju Johanson, smatralo se da je prosečan broj seksualnih odnosa partnera tokom nedelje 2,2. Danas je "norma" jedan odnos nedeljno i to za parove koji se smatraju "srećnima", kaže ona.

Mnogo je razloga za ovakvu situaciju, a terapeuti navode sledeće:

1. 2PNS (dve plate = nema seksa) skraćenica je koja istovremeno znači i da par obično mora da vodi računa i o deci koja rastu, roditeljima koji stare i finansijskim problemima, tako da bi partneri u ovakvoj situaciji radije slatko spavali i odmorili se umesto da se pozabave igrom među čaršavima.

2. Seks postaje dosadan, naročito ako partner ne reaguje na predloge i inicijativu i ako nije dovoljno pažljiv.

3. Nerazrešene situacije ispunjene ljutnjom i prezirom pune vezu neprijateljstvom. Ukoliko žena oseća da preuzima lavovski deo obaveza u kući i porodici na sebe, teško se od lavice može pretvoriti u mačkicu.

PROČITAJTE JOŠ: 5 stvari koje muškarci uvek primete na ženi tokom seksa

Obrnuto, ukoliko iscrpljuje kućni budžet preko svake mere ili izneverava zajedničke planove, partner će teško doživeti seksualno uzbuđenje u situacijama povređenosti i razočaranja.

4. Ako nikada ne ustanove "znakove", sitne, suptilne signale da je večeras "njihova noć", ako postoji i najmanje ustručavanje kod jednog ili drugog partnera da će delovati raskalašno ili nezasito, onda seksualne želje ne mogu da se ispolje u potpunosti.

5. Ako se jedan partner koristi seksom kao sredstvom kažnjavanja, na primer, zbog neke prevare ili druge greške, onda krevet postaje poprište bitke, a ne oaza ljubavi.

6. Strah od neplanirane trudnoće kao i od seksualno prenosivih bolesti može ograničiti želju oba partnera, a žene se više od muškaraca pribojavaju da će ih usled trudnoće partner napustiti. Inhibirajuće deluje i strah bračnih partnera da bi usred njihovog seksualnog čina u sobu mogla slučajno ući deca.

PROČITAJTE JOŠ: Ljubav posle 50. godine: uživanje u braku bez seksa

7. Osećaj krivice ukoliko je jedan od partnera upleten u drugu ljubavnu avanturu ograničava seksualnu želju.

8. Depresija i anksioznost umanjuju želju za seksom.

9. Antidepresivi, sedativi, lekovi za visok krvni pritisak i različita srčana oboljenja, kao i povrede kičmene moždine ugrožavaju seksualni apetit.

10. Posle rođenja deteta, dešava se da žena ne oseća snažnu seksualnu želju ili da muškarac bude tako traumatizovan trudnoćom i/ili porođajem da ne želi telesni kontakt s partnerkom.

11. Uživanje u ljubavi s partnerom ponekad traje sve dok zagrljaji i maženje ne stignu do "onog pogleda" koji znači otvoreni poziv na seks, a odbijanje prouzrokuje emocionalnu povredu i osećaj odbačenosti.

12. Iskustvo seksualnog zlostavljanja - u bližoj ili daljoj prošlosti - smanjuje seksualnu želju.

13. Zapuštanje fizičkog izgleda ili higijene odbija partnera.

14. Nivo hormona je promenljiv. U slučaju dužih perioda odsustva seksualne želje, možete ga laboratorijski proveriti.

Izvor: Lovesensa


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...
(VIDEO) KAD TIGRIĆ PRVI PUT UĐE U VODU: Njegova reakcija će vas potpuno raznežiti!

Ovaj tigrić je zaista presladak poput male pitome mace. Ni traga od opasne zveri u koju će jednog...
(VIDEO) REAKCIJA PAPAGAJA KADA JE VIDEO GAZDU: Počeo da igra i peva od sreće!

Kada je vlasnik jednog papagaja došao kući i sam se iznenadio reakciji svog pernatog ljubimca....
(VIDEO) JAGODE SU LJUDIMA PRAVA POSLASTICA! Da li ste znali da i kornjače uživaju u njima?

Poznato je da su kornjače izuzetno otporne životinje koje mogu u izuzetnim situacijama, bez hrane...