Najzad otkriveno: ovo je tajna uspeha svih žena sa puno obaveza

Ako imate previše obaveza i rastrzani ste na više strana, strah da li ćete uspeti sve da postignete je uglavnom neizbežan. Međutim, naučnici otkrivaju da osobe sa više obaveza verovatno bolje i efikasnije obavljaju svoje zadatke.

Najzad otkriveno: ovo je tajna uspeha svih žena sa puno obaveza Foto: Profimedia

Da li ste se ikada zapitali - kako je moguće da najbolje izlazite na kraj sa obavezama onda kada ih imate previše? S druge strane, ako je pred vama samo jedan zadatak, odlažete ga do iznemoglosti... Odgovor daje psihologija.

PROČITAJTE JOŠ: Kako je spavao Leonardo da Vinči: 4 sata sna za dubinski odmor

Ubrzani život u 21. veku nas "melje", ali naučnici su dokazali da što više obaveza imamo, to ih brže i efikasnije obavljamo. I zato, ne bežite od novih zadataka, jer ćete tako stići da odradite i stare. Takođe, ako vam je potrebna neka usluga, obratite se (pre)zauzetoj osobi, jer je mnogo veća verovatnoća da će vam ona izaći u susret od dokoličara.

Psiholozi kažu da ljudi koji imaju mnogo posla nemaju naviku da odlažu obaveze, bolje su organizovani i naučili su da se nose s negativnim emocijama i iznenadnim situacijama. Osim toga, mnogo brže izvršavaju zadatke od onih koji imaju sve vreme ovog sveta. Osobe s malo obaveza uvek odugovlače, a zatim "drame" kada probiju rok, dok zauzeti znaju kako da se izbore s negativnim emocijama, reše problem i nađu izlaz iz začaranog kruga obaveza.

PROČITAJTE JOŠ: Švajcarska, Švedska, Turska: evo kako se narodi u svetu opuštaju i leče od stresa

Izvor: Večernje novosti
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt