Srećni i u 2016. godini: psiholozi vas savetuju kako da spremno dočekate Novu godinu

Napišite pismo budućoj sebi, sebi na kraju 2016. godine, zapisujući svoje želje, snove, bez cenzure! Evo zašto...

Srećni i u 2016. godini: psiholozi vas savetuju kako da spremno dočekate Novu godinu Foto: Profimedia

Osigurajte 30-ak minuta u kojima nećete biti ometani i odaberite prostor u kojem se osećate posebno dobro. Možete zapaliti sveću ili mirisnu lampu i nekim lepim detaljima oplemeniti mesto na kojem se nalazite, sve s ciljem da vam bude lepo.

Ovo je vaše vreme za sebe u kojemu težite povezati se s dubinama svog bića, u kom ćete osluhnuti poruke koje će vam došapnuti vaša intuicija u obliku misli, slika, sećanja.

Postavite nasuprot sebe stolicu i zamislite da na njemu sedi lik koji je otelotvorenje u vašoj 2015. godinu. Nemojte promišljati, jednostavno prihvatite ono što vam se pojavi kao prdstava, a možda i kao misao, stih, melodija.

Možda vaša 2015. godina ima oblik prekrasne vile ili princeze, možda pogrbljene starice, možda je oblak boja, dramatičan ritam bubnjeva ili tugaljiva pesma violine...

Vratite se u mislima unatrag, na početak godine i osvestite ono što je u njoj za vas bilo posebno važno. Kad bi 2015. godina bila poglavlje u vašoj knjizi života, koji bi mu bio naslov? Koje su se teme pojavljivale u vašem životu?

VIŠE: 10 grešaka koje vam kradu sreću: kako da živite lepše i srećnije

Kako ste se nosili s njima, koje je možda bilo skriveno blago u teškim trenucima? Šta vam je u protekloj godini bilo najvrednije, šta svakako želite poneti sa sobom, a što želite ostaviti iza sebe?

Recite svojoj 2015-oj na čemu ste joj zahvalni, a što biste želeli da je bilo drugačije. Napišite na papir sve ono što želite ostaviti iza sebe - to mogu biti razni problemi i opterećenja, reakcije koje ne volite kod sebe, emocionalne povrede...

Dok budete pisali, možete zamišljati kako s izdisajem istovremeno otpuštate iz sebe neželjenu energiju, kao malene oblačiće koje duvate u plamen sveće, a zatim možete i zapaliti papirić i vizualizovati kako se time oslobađate starog i stvarate prostor za novo iskustvo.

Zahvalite se svojoj 2015-oj i vidite kako se ona podiže i odlazi nestajući u daljini.

Na njeno mesto sad dolazi 2016. godina. Dopustite sebi da vidite lik koji će se pojaviti, a isto tako ga možete prema želji oblikovati i menjati, sve dok se ne javi osećaj radosnog iščekivanja.

VIŠE: Zbogom stresu: 8 stvari koje uspešni ljudi rade pred spavanje

Napišite pismo budućoj sebi, sebi na kraju 2016. godine, zapisujući svoje želje, snove, bez cenzure, a onda ga stavite u omot, zalepite i odložite na sigurno mesto gde će vas dočekati u zadnjim danima 2016. godine.

Još jednom, uz osmeh, mahnite sebi u budućnosti i vidite kako vam uzvraća pozdrav i osmeh i poručuje da je iza nje jedna posebna, dobra godina i šta se tačno događalo neće vam otkriti, da ne bi pokvarila veselje otkrivanja!

Izvor: Sensa klub
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt