Muškarci otkrivaju: 8 najintimnijih mitova o seksu

Često mislimo da su muški stavovi o seksu vrlo jednostavni i da se svode na čistu "akciju". Ali evo šta muškarci zaista misle o oralnom seksu, halterima, predigri...

Muškarci otkrivaju: 8 najintimnijih mitova o seksu Foto: Profimedia

O seksu se nikada nije znalo više nego danas – ili  smo barem mi skloni da u to verujemo. Volkmar  Sigusch, jedan od renomiranih nemačkih seksologa,  o tome ima potpuno drugačije mišljenje. On  tvrdi da je najveći problem među partnerima upravo to što  malo toga znaju o sopstvenom seksualnom životu, jer o njemu  ne razgovaraju. Kada je o seksu reč, izuzetno smo dobro  informisani, a pri tom imamo i mogućnost da damo oduška  svojim željama i onome što volimo. Uprkos tome, nemamo  pojma šta naš partner želi i, na kraju, dobija li to od nas.  Zašto neki muškarci plaćaju za seks? Šta podrazumeva savršen  oralni seks? Za potrebe pisanja knjige "Let’s talk about sex" Jana Förster detaljno je ispitala muškarce i dobila brojne  iznenađujuće, ali ujedno i umirujuće odgovore. 

Seks i bez ljubavi TAČNO 

Jana Förster je nakon svoje ankete morala da revidira brojne uvrežene klišee. Jedan od njih je, međutim, potvrđen: muškarci zaista mogu bolje da razdvajaju ljubav i seks nego žene. Ali, osim one seks je seks, vredi i sledeće: dobar seks u kombinaciji s ljubavlju je kao vožnja poršeom u proleće. 

VIŠE: Kako da ostavite najbolji prvi utisak na suprotni pol: šta najviše privlači muškarca, a šta ženu

Naporna predigra NETAČNO 

Jedno je jasno: on ne misli da je predigra nužna, dok je ona smatra važnom jer joj pomaže da se zagreje. Brojnim muškarcima predigra ipak uopšte nije tako naporna kao što se misli, naročito ako pri tome obe strane pokažu maštovitost. Tako bi se, na primer, 51 odsto muškaraca rado ljubilo više! 

Muškarci vole seksi haltere DELIMIČNO TAČNO 

Čipka, tange i seksi negližei uzbuđuju muškarce – tako barem mi mislimo. A mišljenja muškaraca o ovoj temi u potpunosti su podeljena. Jednima je to dodatno uzbuđenje, a drugi smatraju da je golo telo najbolja stimulacija. Muški zaključak glasi: donje rublje mora odgovarati tipu žene koja ga nosi.    

Plaćeni seks ispunjava sve želje TAČNO  

Prema procenama, muškarci u bogatoj Nemačkoj godišnje  izdvajaju 14 milijardi evra za plaćeni seks. Većina, međutim,  o tome ne priča. Jedan 44-godišnjak za potrebe  pisanja knjige autorki je ipak otvoreno priznao da  je već bio u javnoj kući te da to po njegovom saznanju  čine brojni muškarci koji su se zaželeli promene u  krevetu, pritom tražeći vatrene i divlje žene. Upravo  to je glavni razlog što muškarci plaćaju za seks: s prostitutkom  mogu da dožive stvari koje im se kod kuće  ne događaju.  

VIŠE: Tri važna uslova za dobar seks

Istraživanje stražnjeg ulaza DELIMIČNO TAČNO  

Samo 13 odsto žena može zamisliti da ima analni  seks. A muškarci? Autorka objašnjava: Analni seks – za  razliku od uvreženog verovanja – ne vole svi muškarci.  Pa ipak su ga skoro svi muškarci isprobali. Za analni seks je potrebno mnogo poverenja i visok nivo intimnosti.  U eksperimentisanje bi se trebalo upustiti  samo ako su ta dva uslova ispunjena.  

Sam svoj majstor... TAČNO  

Svi muškarci to rade! Oni koji kažu da se nikada nisu  samozadovoljavali, lažu! To barem pokazuje jedna  aktuelna studija. 61 odsto muškaraca nastavlja povremeno  da se samozadovoljava i kada su u vezi, dok 16  odsto njih to u vezi čini vrlo često. Mnoge žene se kao  posledica toga osećaju manje privlačno i željeno i u  tome čak vide i najavu prevare. Jednoglasno mišljenje  seksualnih terapeuta pak glasi: tek pošto istražimo  vlastito telo, moći ćemo u potpunosti da uživamo i  pružimo uživanje za vreme polnog odnosa.  

Muškarci gledaju grudi i stražnjicu TAČNO  

Prema rezultatima nekoliko anketa, većina muškaraca  priznaje da ženama ne gledaju prvo u oči, nego, podrazumeva  se, u grudi i stražnjicu. Stražnjica je mnogima važnija od grudi, kaže autorka. To ipak ne znači da  se žene ne mogu opustiti: ako žena ima velike grudi ili malu stražnjicu, to na kraju uopšte nije važno: muškarcima  je ionako najprivlačnije žensko samopouzdanje.  

Žene su majstori za oralni seks NIJE TAČNO  

Mi žene mislimo da smo, kad je o oralnom seksu reč,  fantastične, kaže autorka i priznaje da je i sama to  mislila. Najvažnija kritika koju muškarci upućuju  ženama koje odluče da pruže partneru tu vrstu zadovoljstva  jeste to da se na većini žena vidi da im to ne predstavlja zadovoljstvo, nego da to rade isključivo  zato što misle da moraju. Muškarca treba da zadovoljimo  na taj način samo ako to zaista želimo. U tom  slučaju svakako se treba pridržavati pravila: bez upotrebe  zuba i ne s previše pljuvačke. I, naravno, s mnogo  strasti, savetuje Förster.  

Izvor: Lisa
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt