Sačuvajte dete od povreda u sportu

Deca ne bi smela da doživljavaju teške, a nekada i smrtonosne povrede zbog bavljenja sportom. Šest saveta koji slede pomoći će vam da sačuvate zdravlje deteta koje trenira fudbal, košarku, ples...

Sačuvajte dete od povreda u sportu Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji
Korona virus NOVO!

Milioni dece širom sveta bave se timskim sportovima, aktivnostima bitnim za socijalni ali i za psihički i fizički razvoj. Međutim, tokom bavljenja sportom može doći do povreda, a većina tih povreda se mogu sprečiti ukoliko učesnici u sportu, njihovi roditelji i treneri obrate pažnju na neke proverene mere bezbednosti.

Deca ne bi smela da proživljavaju teške, a nekada i smrtonosne povrede zbog bavljenja sportom. Svaki roditelj podstiče dete da se fizički aktivira i trenira neki sport pre svega jer je to dobro za njegovo zdravlje i nikako ne želi da dođe do kontraefekta. Rizik se može svesti na minimum ukoliko mladi sportisti koriste odgovarajuću opremu, treniraju u bezbednom okruženju i ako im je omogućena profesionalna zdravstvena nega.

Nije bitno da li se vaše dete bavi fudbalom, košarkom, plesom ili atletikom - saveti koji slede u galeriji biće od izuzetne koristi u prevenciji potencijalnih ozbiljnih povreda. Većina njih zasniva se na savetima koje objavila Atletska trenerska asocijacija u Americi.

Prevod: Minja Simić
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt