Ime sa moćnom simbolikom osvoja roditelje na Balkanu: ovo je najpopularnije ime za dečaka u Beogradu i Zagrebu u 2016. godini

Ovo ime postalo je najpopularnije u Beogradu i Zagrebu! Pročitajte koje ime je najviše dečaka dobilo u 2016. godini...

Što se tiče devojčica, razlike su manje, osim tipično srpskog imena Milica (šestog na listi), kog nema u hrvatskom izboru, i poznatog hrvatskog Lucija.

U Beogradu je, baš kao i u svetu, primat odnela Sofija. Ovo staro grčko ime opstaje na vrhu liste najpopularnijih jer ga zbog značenja „mudra“ intelektualci često daju svojim mezimicama, ali i zbog toga što su ga brojne zvezde, poput legendarne Sofije Loren, proslavile.

PROČITAJTE JOŠ: Najbolja uspavanka za bebe: ova PESMICA garantovano prekida dečiji plač (VIDEO)

U Zagrebu je krunu odnela Mia, koja se, i pored navale, u Beogradu našla na 34. mestu. Sara (na hebrejskom „plemkinja, vladarica“) i Petra (izvedeno od Petar – „stena, kamen“) među prvih su deset u obe prestonice, a sličnosti imena između malenih Beograđanki i Zagrepčanski nastavljaju da se nižu.

Beograđani su zavoleli imena ruskog prizvuka Dunja i Maša, a brojne Dore u Zagrebu svoj beogradski pandan nalaze u potpunijim imenima Isidora i Teodora.

U srpskoj prestonici je prošle godine veliki uspeh zabeležilo ime Iskra. Svetlost i vatra koje ovo kratko i zvučno ime podrazumeva učinili su da sa 44. skoči na 30. mesto najzastupljenijeg ženskog imena u Beogradu. Mnogo više malih Beograđanki ponelo je i imena Nika, Sonja i Eva, dok je nešto manje birano ime Ana.

Druga imena koja se u oba grada često ponavljaju među dečacima su Pavle, Igor, Aleksandar, Maksim, Andrija, Oliver, Danijel, a među devojčicama (H)elena, Marija, Ena, Tea, Klara, Laura, Lara, Klara, Ivona, Maja, Ivana, Tamara, Jelena i druge.

Tekst: Dunja Tulimirović

Izvor: Blic
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt