Čarobne reči majke leče svaku nevolju: evo šta mudre mame govore deci dok spavaju

Majčina ljubav može da pobedi svaku ljutnju, izbriše grešku i zaleči svaku ranu! Pročitajte kako da izvedete emotivni ritual koji je oduševio mnoge mame...

Čarobne reči majke leče svaku nevolju: evo šta mudre mame govore deci dok spavaju Foto: Profimedia

Autorka knjige "Svrha je biti majka", ruska spisateljica Olga Valieva oktrila je u jednom odlomku koje su to magične reči koje bi svaka majka na svetu trebalo da govori svom detetu. Savet koji je podelila zlata je vredan, zato ga dobro sledite i sigurno nećete pogrešiti.

Odlomak iz knjige "Svrha je biti majka" vam prenosimo u celosti:

PROČITAJTE JOŠ: POGLEDAJTE KAKO SE MAJČINO MLEKO BORI PROTIV BAKTERIJA: Majka troje dece izvela eksperiment koji je oduševio Internet (FOTO)

"Kada je naš najstariji sin bio bolestan, jednom prilikom psihijatar nam je dao veliki "poklon". Ispričao nam je priču o eksperimentu koji je sproveden u Engleskoj.

Reč je o jednom jednostavnom ritualu koji su majke bolesne dece primenjivale svake noći. Naime, kada dete zaspi majka bi sačekala duboku fazu sna, a zatim bi počela da govori ove čarobne i jednostavne reči svom detetu: "Volim te", "Ponosna sam na tebe", "Drago mi je da si ti moje dete", "Ti si za mene, najbolje dete na svetu".

Rezultati su bili zapanjujući. U poređenju sa drugom decom koja su imala istu dijagnozu, ali čije majke nisu svake noći detetu šaputale ove magične reči, mališani koji su u snu osetili majčinu ljubav su se mnogo brže oporavili. To je magija majčinske reči.

Odlučila sam da savet psihijatra odmah primenim. Za razliku od drugih tretmana, ovaj je bio veoma jednostavan, jeftin, u stvari besplatan i uvek "pri ruci". Počela sam da improvizujem. Prošlo je već pet godina, a ja još uvek šapućem različite reči svojim momcima, skoro svake noći.


Šta dobijamo izgovaranjem ovih reči?

Osećaj intimnosti. Verujte mi, taj osećaj ne može da se poredi ni sa čim. Uvek zagrlim svakog od njih i kažem im stvari koje su važne za nas oboje. To vam je kao 'jedan na jedan' sastanak, samo sa svakim detetom posebno. Naše dnevne rutine nas sprečavaju da provodimo vreme, pogotovo kao majka koja svakodnevno imam gomilu obaveza, u toku dana retko nađem prostora da se individualno posvetim svojim sinovima. Zbog toga, ovi trenuci tokom noći su zaista posebni.

ŠTA TREBA SVAKE NOĆI DA KAŽETE DETETU? OTKRIJTE NA SLEDEĆOJ STRANI...
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt