Ova IMENA su osvojila roditelje u BEOGRADU: evo koje IME je najpopularnije za dečaka, a koje za devojčicu u 2016. godini

Ime Stefan je u 2015. godini dugo bilo na prvom mestu, ali Beograđani su tokom 2016. promenili izbor! Pročitajte koja imena su postala najpopularnija u Beogradu...

Ova IMENA su osvojila roditelje u BEOGRADU: evo koje IME je najpopularnije za dečaka, a koje za devojčicu u 2016. godini Foto: Shutterstock

U prošloj, 2016. godini, došlo je promene na listama najpopularnijih imena za decu u Beogradu. Stefan i Sofija su pobedili 2015. godine. A kako su svoju decu imenovali mladi roditelji prošle godine?

Najviše dečaka u Beogradu u 2015. godini ponelo je ime Stefan, a Sofija je sa trona svrgnula Dunju. Stanje na rang listama malo se promenilo.

Na top listi za dečake se desio obrt, pa je tako Luka sa druge pozicije opet dospeo na prvo mesto i potisnuo prošlogodišnjeg pobednika Stefana na treću poziciju.

PROČITAJTE JOŠ: Koja imena najčešće dajemo deci

Na drugom mestu ove godine je Lazar, a za njima dolaze Vuk i Filip.

Čini se da oduševljenje imenom Luka ne jenjava već više od deset godina. Ovo ime nije na tronu top lista imena za dečake samo u Srbiji, već je i u Hrvatskoj godinama na mestu broj jedan. Takođe, u Austriji i Nemačkoj je ime u formi Luca i Lucas dospelo na listu popularnosti posle hita "My name is Luka" Suzan Vega još davne 1987. godine i od tada je konstantno u samom vrhu.

Luka je muško ime grčkog porekla, izvedeno od grčke reči "luks" što znači "svetlost", pa se može se reći da je Luka "osvetlio" deceniju.

OVO SU NAJPOPULARNIJA IMENA ZA DEVOJČICE U BEOGRADU U 2016. GODINI... PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Artikal Instagram za ceo sajt