PRELEPO CVEĆE KOJE ĆE ODUŠEVITI SVE LJUBITELJE CVEĆA: najlepša hortenzija za 2018. godinu

Ova hortenzija je savršena za saksije, viseće korpe ili leje u baštama. Pogledajte kako izgleda nova vrsta hortenzije - "Odbegla mlada"!

PRELEPO CVEĆE KOJE ĆE ODUŠEVITI SVE LJUBITELJE CVEĆA: najlepša hortenzija za 2018. godinu Foto: Profimedia

Na tradicionalnoj izložbi cveća Kraljevskog društva za hortikulturu, koje se održalo u maju 2018.  godine, jedno od najvećih priznanja pripalo  je žbunu koji je vrlo popularan kod nas, piše Lepa & Srećna. Ovo je, izgleda, godina hortenzije, pošto je neobičan beli cvet "Odbegla nevesta" osvojila titulu "Biljka godine". 

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE OREZUJU HORTENZIJE: evo zašto hortenzije nikako ne smete da orezujete u jesen (SAVETI)

Cvet je izumeo Japanac Ušio Sakazaki, vešti japanski uzgajivač i stručnjak za cveće, koji je promenio svet petunija tako što je izumeo vrstu poznatu pod imenom surfinija koja je sad najtraženija biljka koja krasi prozore i balkone širom sveta! Takođe je izumeo i mini petunije koje znamo pod imenom "Milion zvončića".

PROČITAJTE JOŠ: Sitnije od surfinija: milion žutih zvončića osvežiće vaš vrt

Nova hortenzija svojim prelepim izgledom zaustavlja dah. Ovaj žbun proizvodi cvet iz svakog pupoljka na granama i na taj način pravi divne vence cveća duž cele grane a ne samo na vrhovima. Ceo žbun izgleda kao da je preplavljen belinom i pahuljastim laticama. Ovo cveće podseća na snežnobele konfete a njegova lepota omogućava široku lepezu primene u baštama. 

Kliknite OVDE da vidite još slika ove prelepe hortenzije i saznate kako se neguje i uzgaja!

 




Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta