Ideje za uređenje bašte: raskošno dvorište sa bazenom, fontanom i garniturom za sedenje (Montreal, Kanada)

Raskošni vrt prelepog imanja u Montrealu pruža nam mnoštvo odličnih ideja za uređenje dvorišta na nekoliko nivoa!

Ideje za uređenje bašte: raskošno dvorište sa bazenom, fontanom i garniturom za sedenje (Montreal, Kanada) Foto / Promo / JRStudio / Photography: Angus McRitchie
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Sa uživanjem ćete razgledati vrt koji je studio Dženet Rosenberg osmislio za ovo prostrano imanje u Montrealu u Kanadi. S pravom ovo rešenje za uređenje bašte osvojilo je mnoge nagrade. 

Iako se vrt nalazi na nekoliko zemljišnih nivoa pod nagibima, pejzažne arhitekte su ovu manu iskoristile i od nje načinile ogromnu prednost. 

Pažljivo osmišljeni drvored, baštenske staze i divne fontane će oduševiti sve ljubitelje prirode, dok će luksuzni bazen i moderna terasa privući pažnju ljubitelja urbanog dizajna. 

VIŠE: Najlepši vrtovi sveta: Minter, bašta koju krase hiljade lala

Jedna od zanimljivih terasa se nalazi na donjem nivou u blizini kuće, a prelepi baštenski nameštaj će vas svakako oduševiti. Crni udobni dvosedi sa velikim svetlim jastucima ostavljaju odličan utisak, a rupice na osnovi pretvaraju ga u pravu modernu skulpturu! Ovaj minimalistički stil prate i stepenice bez ograde koje vas vode do predivne platforme okružene vodom, a u čijem uglu se nalazi fontana neobičnog oblika. 

Na drugom nivou čeka vas novi kutak za sedenje: jednostavne ali očito vrlo udobne bele baštenske stolice. Drvored u blizini daje poseban, skoro dramatičan efekat, ali obezbeđuje i odličnu hladovinu.

VIŠE: Ideja za zanimljivo dvorište: kako da okruglim oblicima ulepšate usku baštu

Kamene ploče ove bašte su postavljene sa proredima, tako da između njih neometano raste trava. 

Zanimljiv utisak ostavlja i predivna fontana, na kojoj se sa crne ploče sliva voda, a koja se nalazi pored baštenske staze. 

Bazen sa belim ležaljkama ovom dvorištu čini luksuzan kutak koji se, iako je drugačiji od ostalog dela dvorišta, savršeno uklapa sa ovim predivnim vrtom. 

Kako se vama dopada ovo divno carstvo biljaka? 

Izvor: Lisa/Moja bašta

JOŠ DIVNIH FOTOGRAFIJA VRTA U MONTREALU MOŽETE POGLEDATI U NAŠOJ FOTO-GALERIJI! 
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta