Raskošno dvorište uokvireno jabukama: bašta u kojoj su dizajneri i priroda zajednički postigli čudo

Kad se kući doda proširenje, i bašta zaslužuje renoviranje! Pogledajte kako su novim špalirom mladih jabuka ulepšani i kuća i dvorište u Bakingemširu...

Raskošno dvorište uokvireno jabukama: bašta u kojoj su dizajneri i priroda zajednički postigli čudo Foto: Promo / Stefano Marinaz
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Najlepše je u ovoj bašti kad dođe proleće, a špaliri mladih jabuka se ospu ružičastim beharom ispod kojih se promaljaju bele i ljubičaste lale.

Upravo tamna boja cveća odabrana je da se lepo uklopi uz novo krilo kuće "Gejt Haus" u Bakingemširu, prekriveno tamnosmeđim drvetom. Tamnu temu nastavlja i crna zova (Sambucus nigra), a prelepi prelaz daju viseći geranijumi "Samobor".

"U dodatom krilu kuće ima najviše uticaja japanskog dizajna", kaže Stiven Marinac čiji dizajnerski tim je zaslužan za ovu prelepu baštu. "Nama se ta jednostavnost dopala, a pokušali smo da je naglasimo i paletom boa u vrtu - ima dosta bele ali i prigušenih tonova", kaže ovaj hortikulturalista. Uz savršeno osvetljenje, ovo dvorište uokvireno mladim jabukama zaista izgleda čarobno - pogledajte  i detalje u našoj galeriji slika!
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta