PRAVILNA NEGA ZA SOBNE BILJKE I BAŠTU DOK STE NA GODIŠNJEM ODMORU: 7 saveta za dom pun cveća

Pre nego što odete na godišnji odmor i negde otputujete, sledite ove korisne savete i pripremite vašu baštu da se brine o sebi.

PRAVILNA NEGA ZA SOBNE BILJKE I BAŠTU  DOK STE NA GODIŠNJEM ODMORU: 7 saveta za dom pun cveća Foto: Shutterstock

Već sa nekoliko poteza vaša bašta će i posle godišnjeg odmora biti u dobroj formi! Obilno zalijte biljke pre nego što otputujete i okopajte ih. Oko perena i ukrasnog žbunja nanesite sloj malča od pokošene trave ili seckane kore drveta. Na taj način smanjićete isparavanje.

Nedostatak: Ovaj pokrivač dobro je skrovište za puževe. Biljke koje puževi vole, poput funkije ili žavornjaka, zaštitite pužomorom. Ako uklanjate precvetale cvetove, kada se vratite bicete nagrađeni novim cvetovima. Travnjak još jednom pokosite i, ako je moguce, pokošenu travu ostavite na travnjaku jer ga ona dugo održava vlažnim.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO PRIPREMITI MUŠKATLE ZA CVETANJE: orezivanje, pelceri, zalivanje i prihrana za bujne muškatle (SAVETI)

Pročitajte ove savete koji će pomoći da biljke ostanu lepe kad se vratite sa odmora:

Postavljanje u senku: Pomerite biljke u saksijama u baštu ili ih grupišite na terasi u senci - čak i one koje više vole sunce. U senci im je potrebno manje vode i bolje će podneti dve ili tri nedelje vašeg odsustva. Senku prave drveće ili nadstrešnice.

Zalivanje: Ako imate automatsko zalivanje, proverite ga pred put, da biste podesili količinu i trajanje zalivanja.

Kliknite OVDE da pročitate još saveta kako da biljke ostanu lepe i posle godišnjeg odmora!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta