OVO SU NAJLEPŠA DVORIŠTA NA INSTAGRAMU ZA 2018. GODINU: pogledajte HIT ideje i od obične bašte napravite savršeno dvorište (FOTO)

Uređenje bašta i dvorišta je važno poput uređenja vašeg doma, a mi vam donosimo savršenu inspiraciju u 2018. godini!

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

U toplijim mesecima je pravi užitak provoditi vreme u  dvorištu, organizovati roštilj i druženja sa prijateljima, piše Lepa & Srećna. Da biste potpuno uživali, bitno je da uredite baštu onako kako volite - rustično ili moderno važno je da bude prijatno za oko. 

PROČITAJTE JOŠ: 10 PRELEPIH IDEJA ZA ŽARDINJERE I CVETNE KORPE: najvažniji saveti za terase i prozore pune cveća

U dvorištu možete napraviti staze od betona, cigli ili kamena. Oni prave dinamiku u prostoru i vode pogled kroz baštu. Takođe, u dvorištima jako lepo izgleda kada upotrebite prirodan materijal poput šljunka koji unosi šarm u dizajn. Nezaobilazni detalj svakog pejzažnog uređenja se raznobojne biljke, ukrasne trave i cveće koji unose život i lepotu u dvorište. 

Ako želite da vaša bašta bude šarena i rascvetana cele godine, raspitajte se koje cveće cveta u proleće, leto, jesen i zimu i posadite ga naizmenično u bašti, tako da organizacija biljaka iz sezone u sezonu popuni praznine u lejama. Za proleće birajte lukovice lala ili narcisa, u leto imate pregršt raznobojnog cveća koji vole sunce i vrućinu, dok je jesen savršen za hrizanteme, a u zimu, kada je siromašniji izbor, boje će uneti erike i vresovi.

Oni koji nemaju vremena da se bave cvećem umesto njega mogu da posade prelepe sadnice drveća i žbunja. U svakom rasadniku možete da nađete mnogo kultivara koji unose život u bašte bojama lišća, oblicima krošnji i cvetovima.

PROČITAJTE JOŠ: RED I SIMETRIJA ZA ONE KOJI VOLE UREDNO DVORIŠTE: kako da napravite formalan vrt, idealan za vredne baštovane

Ljubitelji romantike i zanimljivih geometrijskih formi mogu da iskoriste šimšir i hortenziju. A visoke ukrasne trave daju savršen paravan u dvorištu. Ukrasi i skulpture poput ogledala, pešćanog sata, male fontane donose dinamiku i razbijaju monotoniju zelenila u bašti.

Razmislite i o promeni nameštaja za dvorište, ukrasnim jastucima, stolovima, svećama i lampama za noćno osvetljenje i užitak je potpun. 

Kliknite OVDE da listate slike najlepših bašti!

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 next

Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...
URNEBES, MAJKA REP NE PUŠTA: Evo kako majmunica čuva mladunca da ne pobegne! (VIDEO)

Ova majka majmunica je potpuno neverovatna! Dosetila se kako najbolje da sačuva svog mladunca da...
MALO MAJMUNČE PEVA DOK SE KUPA: Zamislite da imate ovakvog kućnog ljubimca! PRESLATKO zaista!

Lusi je majmunče koje godinama krasi dom jedne ruske porodice. Njegovi vlasnici su ga toliko...