VAŠE BAŠTE: baštensko carstvo koje gaji Danijela Vulović i ovog leta je ponos Požege (FOTO)

Savršeno dvorište, zelenilo i predivne biljke u prelepoj bašti naše čitateljke Danijele Vulović i vas će ostaviti bez daha! Pogledajte slike i nađite inspiraciju!

Foto: Privatna arhiva, objavljeno uz dozvolu autorke Foto: Privatna arhiva, objavljeno uz dozvolu autorke

Letnja bašta naše čitateljke Danijele Vulović iz Rasne kod Požege je svake godine sve lepša i lepša. Raznobojno, negovano cveće i zanimljive biljke poput banana i ukrasne tikvice čine ovu baštu drugačijom i posebnom.

Danijela Vulović kaže nam da je njena ljubav prema cveću i baštovanstvu velika a ovo predivno uređeno dvorište to dokazuje. Naša čitateljka pažljivo bira šta će da unese u svoju baštu od novih vrsta kako bi sve bilo skladno i uklopljeno a u isto vreme prirodno i lepršavo. 

PROČITAJTE JOŠ: OVAJ LETNJIKOVAC ĆE VAS ODUŠEVITI: kako da spremište za drva postane pravi ukras u dvorištu (URADI SAM + FOTO)

Danijelino zeleno carstvo puno je raznobojnog cveća koji unose čaroliju leta u dvorište i kuću. Petunije, kadifice i noćne frajle nezaobilazan su izbor za svaku baštu a Danijelina je prepuna ovih cvetova i zato blista u divnim bojama. Tu su čarobni zvončiči, beli, roze, plavi i crveni lijanderi kao i loknasta perena. Dašak egzotike u ovu baštu unose drvo banane, kiseli ruj sa crvenim somotastim cvetovima i ukrasne tikvice koje se u slapovima spuštaju i prekrivaju zid. 

U ovom predivnom carstvu naše čitateljke uživaju i njen pas Maks i mačak Puniša. Njihov porodični pas Maks je dobio lepu kućicu od oblica a Danijela se pobrinula da mu okruži dom cvećem, dok se mačak Puniša vragolasto krije među biljkama i uživa u hladu. 

Najlepši Danijelin kutak je predivna zelena oaza na terasi koju je naša čitateljka sama napravila. Zanimljivu i maštovitu kompoziciju čine saksije koje su pažljivo složene jedna na drugu a unutar njih je osmišljena prava mini bašta sa kućicom i stazom. Tu je posađena i zanimljiva biljka kinder jaje iz čijeg cveta se formira malo jaje.

PROČITAJTE JOŠ: Zašto na svakoj terasi treba da cvetaju petunije: najlepše letnje cveće za balkon i dvorište (FOTO GALERIJA)

Danijela ističe da ona mnogo voli cveće i da je cveće čini srećnom, a njena bašta dokazuje da je njena ljubav prema prirodi ogromna.

Predivno cveće, saksije i egzotične biljke pogledajte u galeriji!

 

 

Izvor: Lepa & Srećna

 


Bonus video

Inicijalizacija u toku...
Lepa&Srećna video
PRESLATKO I POTPUNO NEVEROVATNO! Papagaj čuva i uspavljuje bebu! (VIDEO)

Roditelji su često na pravim mukama kada treba da uspavaju bebu. Posebno ako se budi noću i...
SVAKO BI SE MENJAO SA OVIM PRASETOM! Doneli mu bazen, pa sad sreći nema kraja! (VIDEO)

Svi znamo da se prasići rado valjaju po blatu, ali ko kaže da se ne bi još više obradovali...
NAJLAKŠE OVAKO: Za pola minuta oljuštite i isecite NAR! Otkrivamo vam TRIK (VIDEO)

Zbog vitamina koje sadrži u sebi i svih blagotvornih svojstava, nar se smatra izuzetno zdravim...
OPASNA I LJUTA LAVICA! Tek se okotila i ne da ocu ni da priviri mladuncima (VIDEO)

  Lavica Čoli se tek okotila i svaki pokušaj da mužjak Fili priđe mladuncima je...