KAKO NAJLEPŠE FOTOGRAFISATI CVEĆE: 5 trikova koji slike cveća čine prelepima

Pažnja, pažnja! Cvećari, blogeri koji pišu o cveću, vlasnici rasadnika! Ovo su važna uputstva za vas!

KAKO NAJLEPŠE FOTOGRAFISATI CVEĆE: 5 trikova koji slike cveća čine prelepima Foto: Profimedia

Svi vole fotografije cveća! Ako imate malu oazu u dvorištu, svakako će to biti i vaša stalna inspiracija za slikanje, piše Lepa & Srećna.

Isto važi i za one srećnike koji imaj svoj rasadnik i žele da podelite lepote svog biljnog sveta. A tek za cvećare? Oni, takođe, treba da prikažu što lepše svoje sjajne radove. Blogeri koji pišu o cveću? I oni će uživati u ovim jednostavnim i korisnim uputstvima za fotografisanje. 

PROČITAJTE JOŠ:Najlepše cvetne slike Ane Ivanović: srpska lepotica u svetskim baštama i nezaboravnim pejzažima (FOTO)

Prvo pravilo: Pre postavljanja scene za vašu fotografiju počinje se od potrage za prirodnom svetlošću, senke u hladu drveća ili u unutrašnjosti doma na prozoru. Takođe, nemojte biti previše fokusirani na svoj cvetni aranžman ili drugi predmet fotografisanja zato što može da se desi da ne primetite nered na stolu ili slike koje vise na zidu iza tako da odvlače pažnju gledaoca sa predmeta vaše fotografije.

Drugo pravilo: Postanite svoj stilista. Zabavno je i dozvoljava vam da se poigrate maštom i kreativnošću. Idite u prodavnice koje nude širok asortiman predmeta za kuću i baštu. Nađite u kući prikladne materijale poput čaršava ili malih predmeta koji će vam pomoći da slici dodate vašu priču. Možete da budete kreativni i da napravite jednostavne površine ili ramove od drveta ili mermerne ploče. Velike radne ploče su odličan izbor kao podloga za aranžmane. Možete takođe da nađete prirodne materijale poput mahovine ili kamenja da upotpune vašu sliku.

PROČITAJTE JOŠ:Kejt Midlton kao fotograf amater: najlepše slike iz dečije sobe princa Džordža i princeze Šarlot

Treće pravilo: Ukoliko fotografišete cvetni aranžman, bitno je da ga postavite tako da najsjajniji, najveći ili najneobičniji deo bude u fokusu. Ako vaše oko prirodno gleda prema određenom delu aranžmana, to bi trebalo da predstavlja i vaš fokus prilikom snimanja fotografije.

Četvrto pravilo: Jednostavnost je ponekad najbolja. Nemojte da stvari izgledaju previše komplikovano. Sitni pupoljci u vazi na vašem trpezarijskom stolu biće jedna slatka fotografija koju slobodno možete da objavite na svojoj društvenoj mreži. 

PROČITAJTE JOŠ: Najlepši album sa svadbe: ove fotografije morate napraviti na venčanju (FOTO)

Peto pravilo: Dosta ljudi se fokusira na krajnje rezultate pa zaboravi na dosta interesantnih stvari iza kulisa. Mnogi bi voleli na fotografiji da vide pozadinu vašeg rasadnika ili radnog prostora jer to dodaje podatke o vašoj ličnosti kao  i vizuelnu raznolikost.

Tekst: Marija Ivoš

Izvor: Lepa & Srećna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta