Vaše bašte: Milena Gajić iz Kamenova neguje cvetni vrt u hladu pradedinog drveća (FOTO)

Prelep vrt naše Milene Gajić iz Kamenova prepun je najraznovrsnijeg cveća, a posebnu lepotu čini drveće koje je zasađeno još za vreme njenog pradede.

Vaše bašte: Milena Gajić iz Kamenova neguje cvetni vrt u hladu pradedinog drveća (FOTO) Foto: Milena Gajić
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Baštovanka Milena Gajić kaže da posebnu draž njene bašte daje i živa ograda:

"Na površini od oko 150m2, veći deo bašte je prekriven zelenim i uvek redovno održavanim travnjakom, dvorište je ograđeno živom ogradom vrste "ligustrum", koja takođe ulepšava celokupan ambijent i daje posebnu draž celoj bašti."

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: mini projekat "vrt u vrtu" porodice Milijanović u Lajkovcu

Cveće, kao jedan od najznačajnijih i najvažnijih ukrasa bašte je pažljivo birano, kako bi se savršeno uklopilo sa okolinom - nova gvineja, vinka, surfinija, petunija, magnolija, čuvarkuća, gerberi, naravno ruže, razne lozice...

 Prelepo dvorište krasi i drveće koje je posađeno još tokom života Mileninog pradede:

"Uz sve to, dvorište je godinama ispunjeno drvećem kako ukrasnim, tako i tradicionalnim, od kojih su neka posađena još iz doba mog pradede: ukrasni lešnik, kiseli ruj, tuje, čempresi, breza, lipa... Sitni detalji, kao što su ukrasni sitan beli kamen koji smo postavili oko cveća, stare vaze iz kojih idu razne lozice, drvene stalažice i žardinjere su takođe deo ideje."

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: lekoviti vrt pun cveća porodice Vulićević u Trbušanima kod Čačka (FOTO)

"Omiljen kutak svih u dvorištu je hlad ispod breze, gde smo postavili adirondack garnituru, koje su delo mog muža Aleksandra, koje upotpunjuju užitak i odmor u bašti.  Svi se okupimo u popodnevnim časovima i uz kaficu i kolačiće uživamo u prizoru i planiramo dalje detalje koji bi mogli još da se izmene. Za uređenje bašte se angažuje cela porodica. Moje omiljeno cveće je surfinija i petunija, posebno u beloj boji", kaže Milena.

Tekst: M.M. 

Izvor: Lisa

SLIKE PRELEPOG VRTA PORODICE GAJIĆ POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI! 
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta