Vaše bašte: lekoviti vrt pun cveća porodice Vulićević u Trbušanima kod Čačka (FOTO)

Svaka bašta je lekovita, ali ovaj vrt porodice Vulićević leči dušu. To nam je i rekla vredna baštovanka Lenka Vulićević...

Vaše bašte: lekoviti vrt pun cveća porodice Vulićević u Trbušanima kod Čačka (FOTO) Foto: Lenka Vulićević
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

O svojoj velikoj ljubavi, naša marljiva baštovanka Lenka koja nam je poslala slike dvorišta u Trbušanima kod Čačka ima samo reči hvale:

"To je prilično velika površina koja okružuje našu kuću. Cveće je oduvek moja velika ljubav. Po izgradnji naše porodične kuće godinama smo uređivali dvorište dodajući biljku po biljku.

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: mini projekat "vrt u vrtu" porodice Milijanović u Lajkovcu

Tu su tuje vretenaste i loptaste, ukrasni žbunovi, magnolija, letnji jorgovan, osmantus, crveni javor, tekoma, ruže mnogocvetnice, puzavice i polegle ruže. Predivne šarene hoste, klematis, amarilis, bršljan, plava kiša, ljubičice, kadifice, prelepa veigela koja je sada u punom cvetu."

Ova vredna porodica takođe neguje s velikom ljubavlju svoje cveće i na terasi: 

"Što se tiče terasa tu se smenjuju surfinije, kaliope i ledene retke muskatle koje su sada zasađene, a takođe i kaliope na jednoj terasi. Naš prozor od dnevnog boravka krase orhideje. Tu je još i bendžamin, juka, slonovo uvo, hibiskus, ruzmarin, čuvarkuća, pilea, kaktus, anđeosko zvono. Sem toga tu je još mnogo onih koje su u planu nabavke, ali jedna po jedna..."

Ipak, posebno i omiljeno "cveće" su Nikola, Vukašin, Lazar i Nađa, Lenkini unuci:

"Za dvorište smo zaduženi suprug i ja. Ćerke su se udale, sin oženio, svako ima svoju porodicu, tu su i četiri najlepsa cvetića Nikola, Vukasin, Lazar i Nađa (naši unuci). Oni imaju svoje obaveze, ali ipak su mi od velike pomoći, jer ja volim sa njima da se konsultujem - šta kupiti i gde posaditi?"

PROČITAJTE JOŠ: Vaše bašte: čarobno dvorište porodice Marković iz Krupnja koje ima sve! (FOTO)

Da bašta, cveće, biljke i drveće imaju veoma lekovito dejstvo, potvrdila nam je i Lenka: 

"Moram da napomenem ono glavno, a to je nešto iz ličnog iskustva. Cveće je najbolji lek. Imala sam nekih zdravstvenih problema i maltene sam pala u depresiju. Svaki izlazak u dvorište i kontakt sa cvećem za mene je bio nešto posebno. Prosto je svaka ružna misao nestajala u toj lepoti."

SLIKE PRELEPOG VRTA PORODICE VULIĆEVIĆ KOD ČAČKA POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI! 

Tekst: M. M.

Izvor: Lisa / Moja lepa bašta 
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta