Feng šui za dvorište: gde da stavite fontanu u bašti da donese zdravlje i bogatstvo

Pažljivo uređena bašta će privući dobru energiju i osvežiti sva čula!

Feng šui za dvorište: gde da stavite fontanu u bašti da donese zdravlje i bogatstvo Foto: Profimedia

Ako imate mogućnost da kreirate vrt oko svoje kuće, bez obzira na to koliko mali bio, samo napred.

Lepa bašta će stvoriti jaku feng šui energiju i neutralisati lošu energiju pre nego što uđe u vašu kuću. Iako umetnost baštovanstva treba savlađivati godinama, upotrebite feng šui za početak i budite strpljivi.

Definišite feng šui bagua polja i unesite u njih odgovarajuće detalje. 

Kako da napravite bagua mapu, pročitajte ovde.

PROČITAJTE JOŠ: Ukrasite baštu i dom: 10 prelepih jesenjih aranžmana sa cvećem i voćem (FOTO)

1. Napravite viziju vrta

Dobar dizajn feng šuija u bašti će pomoći da privučete hranljivu, visokokvalitetnu energiju na kućnu adresu. Kada je u pitanju dobar feng šui vrt, veličina nije glavni kriterijum. Naravno da je divno biti okružen velikim, bujnim vrtom, ali ako imate mali prostor, opet možete napraviti dobar feng šui vrt.

2. Definišite mapu energije u vrtu

Da li je vaša kuća bagua ili mapa energije ista kao i vaše dvorište? Kada definišete baguu vašeg doma, da li i vaš vrt spada u kućnu baguu? Sve su to dobra pitanja, a odgovori su: za najjednostavnije tumačenje, posmatrajte svoj dom kao integralni deo energetske mape cele bašte. Obrnuto, vaša bašta ne spada u energetsku mapu vašeg doma. U tom pravilu postoji samo jedan izuzetak. To je situacija kad kuća ima oblik latiničnog slova "L" pa se čini kao da zamišljenom "kvadratu" kuće nedostaje jedan deo. Takvo polje naziva se "nedostajuće" polje bague. Idealno je da u njemu uredite terasu, kutak za sedenje ili pravilni vrtni element koji će vizuelno "dopunjavati" kuću i činiti zajednički kvadrat ili pravougaonik s njom.

3. Funkcija vode

Ako planirate da vaš vrt ima funkciju vode, postoje neke osnovne smernice feng šuija kako biste poboljšali energiju. Prvi korak je znati bagua zone vašeg vrta. Jednom kada znate, kao i kad imate razumevanje 5 elemenata, locirajte najbolju bagua oblast za vaš vodeni akcenat. Na primer, vodeni element je veoma koristan u oblastima: istok, jugoistok i sever. Dakle, izaberite najbolju poziciju u jednoj ili svim oblastima i tu postavite fontanu ili šta god ste imali na umu.

Ako koristite bagua mapu, najbolje je da fontanu smestite u zonu porodice, zdravlje i obilja. 

Ako želite jednostavno uputstvo, koje odgovara svima, odlučite se za fontanu pred kućom koja će privlačiti dobru energiju. Idealni modeli su oni kod kojih se voda jednako razliva na sve strane, a ako imate usmerenu fontanu, onda voda treba da se odliva ka kući a ne od nje.

Takođe, nije dobro da imate dve fontane - sa obe strane ulaznih vrata!

PROČITAJTE JOŠ: Japanska dekoracija za kojom je poludeo Internet: leteći bonsai je prava magija baštovanstva (FOTO, VIDEO)

4. Koristite se najboljim feng šui dekorom

Dobar feng šui u bašti će doneti dobru energiju u vaš dom. Lepa bašta će oduševiti vaša čula i osvežiti energiju. Ako imate dovoljno prostora iskoristite sve bagua zone i dekorišite sa odgovarajućim elementima. Dodajte ukrase kao što su: fontana, statue, hranilice za ptice, kamene gazilice i slično... a pazite da je vaš dekor od kvalitetnog materijala.

5. Proverite vrt

Veoma je lako reći da li vrt ima dobar feng šui ili ne. Kako se osećate u bašti? Da li vam se sviđa da provodite vreme tamo? Da li ide uz vas i da li uživate u njemu? Bez obzira na to da li govorimo o vašem domu, bašti ili kancelariji, lako se možete povezati sa kvaliltetnom energijom u bilo kom prostoru.

Primenite ove savete i vrt će blistati dobrom energijom koja će se širiti i na vaš dom. Lako je i jednostavno, a mi vam želimo sreću u radu.

Izvor: Moj enterijer
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta