NAJLEPŠI BUKET CVEĆA ZA NAJLEPŠI DAN: 15 vrsta bidermajera za vaše venčanje

"Balerina", "lepeza", "fišek-buket", kaskadni buket, loptasti ili kružni - odaberite najlepši bidermajer prema svom karakteru.

NAJLEPŠI BUKET CVEĆA ZA NAJLEPŠI DAN: 15 vrsta bidermajera za vaše venčanje Foto: Profimedia
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Vaš bidemajer opisuje vaš karakter i vašu vezu sa partnerom sa kojim ćete stupiti u bračne vode. Običaj nošenja bidermajera datira još iz antičkog doba kada su žene nosile vence od poljskog cveća, lekovitog i aromatičnog bilja koji su predstavljali simbol plodnosti.

Bidermajer se može praviti od različitog vrsta cveća, a možete odabrati bidermajer od svežeg rezanog cveća, poljskog ili veštačkog cveća. Takođe možete odabrati bidermajer sačinjen od drugih biljaka, ali i ukrasa poput kristala, bisera, papira, ukrasnih detalja, materijala...

VIŠE: 6 predloga za bidermajer za venčanje koje će se pamtiti

Bidermajer je neizostavan detalj na venčanju svake mlade, a da bi odabrali onaj savršen potrebno je razmotriti sve prednosti i mane pre donošenja konačne odluke.

On treba da oslikava karakter mlade, ali i da bude izraz njenog stila. Treba ga ukombinovati sa ostatkom stajlinga kako ne bi bio previše upadljiv ili totalno neprimetan. Ukoliko volite da svi detalji budu savršeno uklopljenji, trudite se da izbor cveća bude u skladu sa celokupnom dekoracijom koju ste odabrali za vaše venčanje. 

VIŠE: Kako da vam buket ruža potraje što duže

Izbor cveća uglavnom zavisi od osobe za koju se pravi, ali i oblika bidermajera koji može zahtevati određenu vrstu cveća. 

Vrste bidermajera:

1. Kružan buket

Ovo je tradicionalan bidermajer i najpopularniji je među mladama, jer je kružnog oblika i manje dimenzije. Može se sastojati od različitog cveća, najčešće su u pitanju ruže, ljiljani, kale, hrizanteme, božur, suncokreti... Vrlo je jednostavne konstrukcije i prikladan klasičnom i elegantnom stilu. 

2. Okrugli buket

Ovaj buket je sličan prethodnom, ali se razlikuje po tome što se cveće ređa u loptastu konstrukciju. Najčešće se sastoji od jedne vrste cveća, ali se može praviti i kombinacijom cveća i biljaka. Ovaj buket je bogatiji i skuplji i često je malo većeg obima i težine od drugih buketa. Vrlo je elegantan i tražen.

3. Klasičan buket

Ovaj buket je vrlo jednostavan i neobavezan. Njegova konstrukcija nema striktnu formu. Može se sastojati od različitog i raznobojnog cveća, najčešće se koristi vrlo jarko i upadljivo cveće. Popularan je kod netradicionalnih mladi, koje žele nešto opuštenije. Vrlo je moderan i egzotičan.

4. Balerina buket

Ovaj buket je u suštini sličan kružnom, ali se sastoji od manjeg broja cvetova koji su oivičeni većom količinom tila i mreže. Odličan za one mlade sa manjim budžetom. Vrlo romantičan buket i često se za njegovu izradu koristi cveće i til nežnih nijansi.

5. Kaskadni ili vodopad buket

Buket koji će se sigurno naći u prvom planu. Vrlo je interesantan, jer je delom kružnog a drugim delom izduženog oblika. Oblik buketa podseća na suzu, jer su nekoliko cvetova tako umetnuti da padaju ka dole i time stvaraju taj pad.

Ovaj buket se drži ispred stomaka, najčešće sa obe ruke, i treba biti usmeren ka drugima. Ukoliko volite ljiljane, orhideje i slično cveće, onda je ovo izbor bidermajera za vas. 

6. Buket vezan u snop

Vrlo jednostavan i elegantan buket, poznat kao prezentacioni buket. Sastoji se od žbunastog, poljskog ili cveća sa dugim drškama, koje su jednostavno privezane u klasičan buket, tako da je samo gornja strana reprezentativna. Nosi se ležerno u ruci.

7. Loptasti buket

Ovaj buket spada u one netradicionalne koji često biraju mlade koje žele nešto drugačije i originalnije.

Sastoji se od cveća koje je poređano i zabodeno u kružni sunđer, a nosi se na ruci pomoći trake.

JOŠ ZANIMLJIVIH BUKETA MOŽETE POGLEDATI NA SLEDEĆOJ STRANI!
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta