Akcija "Uredimo zajedno": besplatno uređenje zelenila ispred vaše zgrade

U okviru Akcije "Uredimo zajedno" možete besplatno urediti zelenilo ispred vaše zgrade i oplemeniti svoj životni prostor.

Akcija "Uredimo zajedno": besplatno uređenje zelenila ispred vaše zgrade Foto: Promo

Zbog velikog interesovanja sugrađana, koji žele da se površine ispred njihovih zgrada urede, JKP “Zelenilo-Beograd” ponovo organizuje Akciju „Uredimo zajedno”, koja će se realizovati tokom proleća i jeseni 2016. godine.

Skupštine stanara mogu prijaviti svoje predloge za ozelenjavanje i uređenje svog stambenog naselja “Zelenilu-Beograd”. Prijava za akciju vrši se pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti na sajtu JKP „Zelenilo Beograd“- www.zelenilo.rs.

Popunjena prijava može se poslati na mejl adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo-Beograd“, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan br. 8 - za akciju „Uredimo zajedno“. Prijavljivanje počinje od 10. februara i trajaće do 1. marta 2016. godine.

PROČITAJTE JOŠ: Kako koristimo dvorišta i javne prostore u gradu

Akcija će obuhvatiti nekoliko koraka: prvo, prijavu skupštine stanara sa tačno definisanom vrstom i sadržinom onoga šta žele da urade u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu kojom će ti radovi biti obuhvaćeni. Ovim se podrazumeva uređenje u smislu zemljanih i bioloških radova npr. sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka, i postavljanja parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera), a ne u smislu izgradnje staza, platoa, dečijih igrališta ugradnja fitnes rekvizita i sl.  

Po završetku konkursa, stručna lica iz „Zelenila“  će obići sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i mogućnost realizacije zahteva. Sam kraj akcije podrazumeva zajedničko izvođenje radova,  pri čemu će Skupštine stanara od „Zelenila“ dobiti svu neophodnu stručnu pomoć, biljni i dendro materijal. „Zelenilo-Beograd“ i Skupštine stanara, potpisaće Protokol o saradnji, čime će stanari biti u obavezi da čuvaju i održavaju ozelenjene površine.

PROČITAJTE JOŠ: Psihologija prostora: šta o nama kaže enterijer u kojem živimo

Cilj ove akcije je da se sami građani uključe u uređenje svoje životne okoline, kako bi mogli da uživaju u njoj. Tokom akcije u 2014. godini, uređene su 93 lokacije, a u 2015. godini,  134 lokacije, na deset gradskih opština. Pozivamo sugrađane da se prijave za učešće u ovoj Akciji i time svoje okruženje učine još kvalitetnijim, zdravijim i lepšim za život.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram Moja lepa bašta