MALI VODIČ ZA KREČENJE: kako da izaberete boje za dom kojima ćete biti savršeno zadovoljni

Kad se približi sezona krečenja i biranja boja, često se nađemo pred brojnim dilemama. Modni hit ili oprobana klasika? Jednobojno ili efektno desenirano? I... da li bi jedan zid smeo da se razlikuje? Evo odgovora...

MALI VODIČ ZA KREČENJE: kako da izaberete boje za dom kojima ćete biti savršeno zadovoljni Foto: Shutterstock

Upoznajte svoje želje.

Ovo je floskula koja sama po sebi ne znači mnogo. Kako ćete upoznati svoje želje kad su boje u pitanju? Više je načina, a mi vam sugerišemo sledeći - prelistajte svoje omiljene časopise – ne moraju to nužno biti oni za uređenje stana, već i modni ili putopisni... Odaberite nekoliko fotografija koje vam se čine najlepše i učinite to brzo, bez mnogo razmišljanja. Onda razmislite koje boje preovlađuju – jesu li to osvežavajući plavi i zeleni tonovi? Ili tople nijanse zemlje i sunca... Neka ta gama bude i vaš početak. Ako vam se neka nijansa naročito dopadne, toliko da poželite da je pokažete svim ukućanima i svi budu oduševljeni - neka jedan zid bude samo u toj boji. Uživaćete.

Više: 10 grešaka pri krečenju koje morate izbeći

Pronađite inspiraciju.

Sad se okrenite svojim omiljenim detaljima u prostoru  - a to znači da možete i da se prvo posvetite šopingu i odaberete neki novi ukras – poster ili atraktivnu lampu. Preslikajte boje sa tog ukrasa. Ako je vaša odabrana gama bila topla, a na posteru je zalazak sunca, eto rešenja za vašu novu dnevnu sobu. Boja za zidove može biti, recimo, bilo gde na skali narandžastomrkih ili prljavoružičastih boja.

Više: Aktuelni podsetnik za krečenje

Odaberite ton-kartu. 

Imajte na umu da svaka boja pripada, pre svega, jednoj gami boja, a zatim ima i dve različite karakteristike – koliko je svetla ili tamna i koliko je jarka ili prigušena. Uvek pregledajte pažljivo sve ton-karte različitih proizvođača i različitih vrsta boja za zidove. Lako je moguće da u nekima pronađete nijansu koja daleko bolje odgovara vašim željama i uklapa se uz osunčanost prostorije i nameštaj u njoj.

Izvor: Lisa / Moj stan
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan