Koliko košta izrada i opremanje kuhinje: ovo je najniža cena za kuhinju rađenu po meri (SAVETI)

Cena za kuhinju po meri zavisi od količine materijala, kao i izbora uređaja za opremanje kuhinje, a evo kako možete da prođete najjeftinije!

- Danas su u ponudi i radne ploče, pod nazivom LG ploče, koje se izliju tako da nema prostora između elemenata koji treba pokrivati lajsnama, čime će biti iskorišćen svaki ćošak kuhinje. Takođe, ove ploče su izuzetno izdržljive, pa je dovoljno da se prilikom oštećenja samo išmirglaju tako da se dobije potpuno nova ploča. Njena cena je i do 400 evra po dužnom metru, ali je to ploča za ceo život - svedoči vlasnik dizajn studija iz centra Beograda.

Prednost je i u tome što stolari mogu da izrade specifičan kuhinjski element, nešto što će potpuno da odgovara prostoru. Osim toga ne treba zanemariti ni činjenicu da je klijent u mogućnosti da bira nijanse željene boje, kombinuje materijale i pregrade unutar elemenata.

PROČITAJTE JOŠ: Spušteni plafon - kako se pravi i koliko košta: konstrukcija, visina, osvetljenje (CENA + SAVETI)

Prilikom planiranja izrade kuhinja po meri vlasnici stanova ipak moraju imati na umu da je za njenu izradu, od trenutka kada se sa stolarima dogovorite o poslu, potrebno između 15 i 30 dana. Posle toga je potreban dan ili dva za montiranje kuhinje, ali sve to zavisi od zahteva klijenata i veličine samog prostora.

Ukupna cena kuhinje izrađene po meri, bez ugradnih elemenata, zavisi od odabranih materijala, ali i od kvadrature koju će ona pokrivati. Na cenu utiču i brojevi pregrada, fioka, mehanizama za otvaranje i zatvaranje, ali i broj ručica na vratima. Takođe, vrsta i debljina radne ploče, koja se kreće od tri do 15 centimetara, u zavisnosti od materijala, utiče na cenu.

Najjeftinija opcija je 120-150 evra po metru dužnom kada se posmatra lice kuhinje od najobičnije univer ploče. Ipak, univer, u zavisnosti od kvaliteta, može da košta i do 350 evra po dužnom metru. Za najjeftiniju kuhinju potrebno bar 2.000 evra.

Cene kuhinje izvedene u medijapanu kreću se od 300 do 500 evra po dužnom metru. Frontovi od medijapana mogu biti furnirani ili bojeni. Za cenu od 500 evra po metru kvadratnom može se dobiti kuhinja od medijapana u kombinaciji sa staklenim frontovima u aluminijumskom ramu i sa najkvalitetnijim okovom - šarkama i klizačima. Cene kuhinje izvedene od drveta su najskuplje i kreću se od 400 do 550 evra po dužnom metru.

Kuhinja po meri sa sobom nosi i kupovinu modernih ugradnih elemenata. Ugradna ploča za kuvanje u kombinaciji stakla i keramike staje 20.000 dinara, a za one indukcione treba izdvojiti najmanje 45.000 dinara. Ugradne rerne, u zavisnosti od funkcija koje nude, staju od 30.000 do čak 120.000 dinara. 

Samostojeći kombinovani frižideri sa pet godina garancije mogu se pazariti već za 40.000 dinara, dok se cena ugradnih kreće od 60.000 dinara po komadu. Cena samostojećih mikrotalasnih pećnica varira od 8.000 do 15.000 dinara, a rerne koštaju od 25.000 do čak 50.000 dinara.

Tekst: K. M. 

Izvor: Novosti
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan