10 grešaka pri krečenju koje morate izbeći

Praksa čini majstora, kaže stara izreka! A ko ima više prakse od dizajnera koji su birali boje za tuđe stanove, uprskali stvar i naučili šta treba svakako izbeći...

10 grešaka pri krečenju koje morate izbeći Foto: Profimedia

A mi smo tu da zavirimo u beleške iskusnih svetskih dizajnera i za vas pripremimo kratak pregled njihovih pravila... 

1. Nikad više neću obojiti plafon u belo, kaže Atalija Ders. Belo uvek ima malo sive u sebi i koju god nijansu bele da izaberete, ona deluje pomalo mrtvo. Najlepše je kad za tavanicu izaberete nežnu krem boju, ona daje toplinu i svetlost koja je sobi neophodna.

2. Koliko god da vam se dopada kombinacija boja mebl štofa na vašoj garnituri za sedenje, nikad nemojte izabrati jednu od njih za boju zidova, savetuje Sali Đordano. Dobićete upadljivu i neprivlačnu sobu. Pronađite nijansu željene boje u kojoj ima malo sive.

3. Najveća greška je popustiti pred potrebom da sve bude uzbudljivo i živopisno, kaže Tod Klajn. Prosto morate naći ravnotežu i dodati malo neutralnih boja inače ćete se osećati kao na ringišpilu.

4. Mora se naći neki kontinuitet mada to ne znači da u svim prostorijama upotrebite iste boje, objašnjava Mona Ros Berman. Jednostavno, kad idete iz sobe u sobu, treba da imate utisak da ste u istoj kući a ne da dnevna soba izgleda kao da je stigla sa neke druge planete. Ponavljanje kolorističkih ideja, a ne boja - to je jedno od rešenja.

KAKO DA NEUTRALNE BOJE UČINITE ATRAKTIVNIM? PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANICI!
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan