KAKO UREDITI DEČJU SOBU KAO IGRAONICU: 10 maštovitih ideja za igru tokom izolacije

KAKO UREDITI DEČJU SOBU KAO IGRAONICU: 10 maštovitih ideja za igru tokom izolacije Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Ni roditeljima ni deci ne pada lako da stalno borave u istom prostoru tokom epidemije korona virusa, piše Lepa & Srećna.

Međutim, dok su odrasli obično svesni koliko je novca, vremena i truda potrebno da se neki enterijer iz osnova promeni, deca ne opažaju koliko para neki predmeti vrede već prvo vide da li su im pogodni za igru.

Zato je mašta vrednija od zlata kad treba detetu promeniti "scenografiju" koja mu je dosadila.

Tako dečja soba može da bude učionica prepodne, ali i aerodrom za "pilotske" majstorije popodne, a uveče scena za nastup "mlade zvezde" uz pomoć improvizovanog "mikrofona" na stalku i dobro raspoređenih lampi usmerenih ka njemu.

Dečja soba može da bude i šator za "belce i Indijance", privremeni istraživački "logor" u džungli, soba na vrhu "začaranog zamka". Nije neophodno da imate kupovne rekvizite.

Odredite zid na kojem ćete moći da nacrtate ili naslikate dekor. Detetu je dovoljno pomerite pisaći sto, prekrijete dve stolice čaršavima, pustite pravu muziku i promenite svetlo. Zaigrajte se zajedno s njim, glumite člana posade i pripremite čaj ili sok i posluženje u servisu kojim se inače ne služite.  Ideje su u galeriji slika!

Magija može da počne!

GALERIJA SLIKA

Izvor: Lepa&Srećna
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan