6 STVARI KOJE SVAKA DOMAĆICA TREBA DA URADI: šta sve možete da radite tokom izolacije

6 STVARI KOJE SVAKA DOMAĆICA TREBA DA URADI: šta sve možete da radite tokom izolacije Foto: Shutterstock

Vreme koje sada provodimo u svom domu možemo iskoristiti na dobar način

Dom je ovih dana jedino mesto gde provodimo vreme, pa je zato dobro da nam u njemu bude prijatno, da imamo uvek neku korisnu aktivnost ili da uživamo, piše Lepa&Srećna. Ipak, kod nekih domaćica koje su već obavile klasično spremanje kuće ideje su već pomalo presušile.

Zato vam dajemo šest predloga za aktivnosti u domu  tokom izolacije - malo detaljnijih zahvata ili malo više kreativnosti - kako ko voli!

U svakom slučaju, uživaćete. 

1. Naučite da na poseban način složite salvetu!

Sigurno uvek postavimo sto da lepo izgleda i to tako da najčešće uvijemo salvetu ili na nju stavimo oescajg. Ovde je uputstvo kako da napravite pravu elegantnu kupicu!

6-stvari-koje-svaka-domacica-treba-da-uradi-sta-sve-mozete-da-radite-tokom-izolacije-1

2. Sredite posuđe detaljno!

Kada smo kod kuhinje, posvetite neko vreme posuđu i sortirajte ga, očisitite i odbacite stare i polomljene komade.

3. Sortirajte obuću

Ovih dana sigurno nećemo ići u kupovinu nove odeće i obuće, ali to nije razlog da ne sredimo staru, posložimo je po sezonama i svakom paru obuće damo dodatni "glanc". Očistite temeljno i unutrašnjost, postavu i tabanicu - možete to da uradite dobro isceđenom mikrokrpom.

Ostavite da se dobro osuši i izluftira. U svaku kutiju cipela gurnite po parčence vate sa malo mirisa - utrošite bajate omekšivače, parfeme, toaletne vode, čak i kreme, bilo kakve mirišljave tečnosti - dovoljna vam je minijaturna kapljica. 

6-stvari-koje-svaka-domacica-treba-da-uradi-sta-sve-mozete-da-radite-tokom-izolacije-2

4. Pospremite garderober

Gaderober je na kraju zime najčešće haotičan, prolećne stvari su nedostupne, a zimske još nisu odložene (bar vreme to ne dopušta ovih dana). Dezinfikujte svoj garderober, operite sve stvari i složite ih tako da vam služe na najbolji način.

5. Napravite aromatičnu kupku

Ovo je vreme kada treba umeti i opustiti se, s obzirom da je većina nas pod stresom zbog aktuelne situacije. Aromatična ulja koja mnogi imaju u domu neka posluže za kupku sa morskom soli, dovoljno je da teglicu ove soli pokapate omiljenim uljem i da sebe nakon spremanja doma nagradite kupkom.

Izvor: Lepa&Srećna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan