Veliko prolećno spremanje

Sa prvim sjajem sunčevih zraka razmislite o tome da li kuću treba osvežiti, i to ne samo čišćenjem već i preuredjenjem prostora, zamenom nekog komada nameštaja...

Veliko prolećno spremanje Foto: Shutterstock

U susret dolazećim lepšim, dužim, sunčanijim danima kod većine ljudi budi se lepo raspoloženje, volja za životom buja i stiže inspiracija za mnoga dela. Neki od vas će ovaj višak pozitivne energije i motivacije iskoristiti za preuredjenje svog enterijera. Čovek je deo prirode i svaka promena utiče na naše raspoloženje u manjoj ili većoj meri, u zavisnosti od mnogih faktora. S dolaskom proleća u prirodi ponovo počinju da dominiraju boje spektra: zelena, žuta, razne nijanse crvene, za razliku od zimskog perioda gde su dominirale bela, siva, smedja i tonovi koji ne pripadaju vidljivom delu spektra i koji, verovatno, utiču na raspoloženje. Takodje, u proleće dani postaju duži i sunčaniji, što dodatno ističe lepotu boja. Jača sunceva svetlost i ugao pod kojim zraci padaju čine da su senke kraće nego u zimskom periodu.

Dakle, sve to ističe lepotu prirode i utiče na budjenje duha i inspiracije. Ukoliko imate želju, ali ne i jasnu ideju o tome šta biste promenili u svom domu, počnite od najjednostavnijeg, od sredjivanja. Osim što deluje rasterećujuće za um (ukoliko nije često), sredjivanje kuće ponekad može i da vas navede na konkretnu ideju o nekoj promeni.

Na primer, prilikom sredjivanja biblioteke, možete naići na neki predmet koji ste zaboravili i koji biste želeli da istaknete tako što ćete ga staviti na upadljivo mesto; ili ćete pronaći knjigu koja ce vas inspirisati da je pročitate i da se možda intenzivnije bavite nekom oblasti... Ako pomerite nameštaj, može vam se u trenutku učiniti da bi vam drugačiji raspored više prijao. Naravno, da ne govorimo o osveženju enterijera kupovinom i planiranjem nekog novog komada nameštaja, lampe ili umetničkog dela. Ukoliko ste u mogućnosti, popravite konfiguraciju svog računara dodavanjem neke komponente koju niste imali i to će vas učiniti srećnim.
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan