5 STVARI KOJE MORATE DA URADITE PRE ODLASKA NA GODIŠNJI ODMOR: ovo će vam produžiti odmor za barem još 1 dan

Ništa lepše nego kad se posle godišnjeg odmora vratite domu svome - u svežu, mirišljavu i čistu kuću!

5 STVARI KOJE MORATE DA URADITE PRE ODLASKA NA GODIŠNJI ODMOR: ovo će vam produžiti odmor za barem još 1 dan Foto: Shutterstock

Svi volimo da krenemo na letovanje ili zimovanje, ali nije dovoljno samo da se spakujemo i zalupimo vrata za sobom, piše Lepa & Srećna.

Iskusne domaćice znaju da je trenutak povratka u kuću posle divnih dana na moru, jezeru ili planini često pravi psihološki šok za ukućane.

Mada se uvek uželimo svog doma, on nas podseti na obaveze, posao, školu a ako neke stvari ne uradimo pre putovanja, suočićemo se i sa kućnim obavezama koje nam neće lako pasti.

1) Operite prljav veš.

Ne zaboravite da ćete se sa godišnjeg odmora vratiti sa punim koferima prljave odeće i obuće. Ako vas u kući sačekaju i korpe pune zaostalog prljavog veša, raspakivanje će vam još teže pasti.

2) Bacite đubre.

Ništa gore nego kad u kući zaboravite punu kantu za đubre, a odete na put. Ostaci hrane počeće da trule, kanta će da se usmrdi, verovatno nećete više ni moći da je operete kako treba. Proverite rok hrane u frižideru i ostavite samo onu koja može da stoji duže.

3) Isperite sve slivnike u kući - sudopere, kade, umivaonike.

Najbolje bi bilo da ih - posle detaljnog ispiranja - zatvorite čepovima, radi preventive. Ako bilo gde imate plitak sifon, na visokim temperaturama voda može da ispari pa će se neprijatni mirisi širiti po kući. Ako ste na nekom od nižih spratova, a dođe do zapušenja kanalizacije, može doći do izbijanja prljave vode. Sprečite te neprijatnosti.

4) Operite sudove i sklonite sve što možete u ormariće.

Nipošto ne ostavljajte načete kutije slatkiša po radnim površinama u kuhinji, jer će biti mamac insektima.

5) Zamenite posteljinu i peškire.

Ništa lepše nego kad vas po povratku s godišnjeg odmora dočeka svež krevet i mirišljavo kupatilo. To će vam produžiti uživanje u slobodnom vremenu za još jedan dan!

Tekst: K. I. 

Izvor: Lepa & Srećna
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan