ŽIVEO U STUDENTSKOJ SOBI, A SAD KUPIO NAJSKUPLJI STAN U AMERICI: nećete verovati koliko košta ovaj penthaus na Menhetnu

Prodat je najskuplji stan u Americi!

ŽIVEO U STUDENTSKOJ SOBI, A SAD KUPIO NAJSKUPLJI STAN U AMERICI: nećete verovati koliko košta ovaj penthaus na Menhetnu Foto: Shuttestock

Osnivač hedž fonda Citadel, milijarder Ken Grifin, kupio je na Menhetnu penthaus za oko 238 miliona dolara, što je nova rekordna cena takve vrste nekretnina na njujorškom tržištu, piše Volstrit Džornal (WSJ).

Grifin je kupio penthaus u soliteru koji je u izgradnji, na adresi Central Park Saut 220, navodi list i dodaje da je ovo rekordan kupoprodajni ugovor i najskuplja nekretnina ikada prodata u SAD-u.

Grifin nije novajlija u kupovini domova multimilionske vrednosti, napominje se u tekstu i precizira da je ove godine kupio nekoliko spratova u jednom čikaškom stambenom kompleksu za 58,75 miliona dolara, što je takodje rekordan iznos medju najskupljim nekretninama ikada kupljenim u Čikagu.

Takodje, u Majamiju je 2015. kupio penthaus za 60 miliona dolara, što je najviša cena plaćena za neki stan u tom gradu u američkoj saveznoj državi Florida, a početkom ovog meseca je pazario i dom u Londonu za 122 miliona dolara, piše WSJ.

Grifin je počeo da se bavi investiranjem sa 19 godina dok je živeo u studentskom domu na Harvard univerzitetu.

Izvor: Tanjug / Blic
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan