OVO JE NOVA HIT BOJA ZA MODU I ENTERIJER: Pantone izabrao najlepšu boju za 2019. godinu (FOTO)

Svake godine Pantone predlaže boju koja će biti najpopularnija te sledeće sezone. Saznajte koja će boja samouvereno vladati na modnim pistama i u enterijerima u 2019. godini.

OVO JE NOVA HIT BOJA ZA MODU I ENTERIJER: Pantone izabrao najlepšu boju za 2019. godinu (FOTO) Foto: Shutterstock / Profimedia
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Svaka nova modna sezona donosi i novu raskošnu paletu u kojoj se uvek istakne nekoliko najpoželjnijih nijansi. Prošle 2018. godine to su bez konkurencije bile sve nijanse zelene, koje su vladale od početka proleća u mint varijantama, a kasnije u hladnim danima tu je čast preuzela bogata "trava zelena" nijansa.

Ako niste ljubitelj ovih boja, možete odahnuti, jer od početka 2019. godine nova boja zaseda i službeno na ovaj popularni tron.

Svake godine Pantone predlaže svoju paletu najpoželjnijih boja, a za narednu, 2019. godinu, preporučuje jednu vedru nijansu koja će mnogima nakon tmurnih zimskih tonova vratiti osmeh na lice.

Reč je o boji živih korala. Ova specifična nijansa crvene vladaće modnim pistama, enterijerima, a neće se moći zaobići ni u make up trendovima.

Pantone naglašava da ovogodišnji izbor simbolizuje urođenu potrebu za optimizmom, veselim potezima i autentičnim i prepoznatljivim iskustvima koja omogućuju povezanost i intimnost.

Inače, Pantone poslednjih 20 godina u decembru objavi hit boju koja će potom vladati. Prošle godine tako su najavili ljubičastu, a iako je ona bila dosta popularna, nadjačala ju je zelena. Mint nijanse nosile su se u prolećnim i letnim danima, dok su kroz hladnije dane nešto traženije bile tamnije nijanse - trava zelena i smaragdna.

Zelena se itekako puno koristila i u uređenju enterijera. Floralni i botanički motivi prevladavali su u svim linijama nameštaja, a hoće li isto ove godine postići nova hit boja, saznaćemo uskoro.

Tekst: Nikolina Belošević

Izvor: Tportal
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan