KAKO DA SAMI NAPRAVITE MEKANE UKRASE ZA JELKU: najlepša ručno rađena novogodišnja dekoracija uz pomoć igle i konca (FOTO + URADI SAM)

Novogodišnja dekoracija treba da donese prazničnu čaroliju u dom i podstakbne kreativnost porodice, a evo kako da sami napravite mekane ukrase za jelku!

KAKO DA SAMI NAPRAVITE MEKANE UKRASE ZA JELKU: najlepša ručno rađena novogodišnja dekoracija uz pomoć igle i konca (FOTO + URADI SAM) Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Klasične kugle na jelkama za mnoge više nisu dovoljno inspirativne! Želimo kreaciju, želimo jedinstvene ukrase pravljene našom rukom! Evo kako da na jednostavan način sami napravite mekane ukrase, uz pomoć igle i konca, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Trikovi dobrih domaćica: evo kako da raskitite jelku i pospremite nered posle novogodišnjih praznika

Deda Mraz, Sneško Belić, jelka, zvezda, srce ili čarapa za poklone - sve te divne novogodišnje ukrase možete sami napraviti od filca. Ova dekoracija je idealna ako u kući ima male dece, ovde se ništa ne može polomiti, niti se dete može povrediti. Takođe, ako u kući imate starijeg mališana, sigurno smo da će vam rado pomoći da napravite ovu kreativnu dekoraciju.

Za mekane ukrase potrebni su vam  filc, makaze, olovka, konac, igla i sintetička vata. Na materijalu nacrtajte oblik ukrasa koji želite (na slikama pogledajte razne novogodišnje oblike za inspiraciju), a zatim ga isecite makazama. Napravite još jedan takav oblik, pa ih zašijte jedan za drugi, odnosno spojite ručnim porubom. Preporučuje se da koristite drugačiju boju od materijala, jer tako ukrasi izgledaju kreativnije i originalnije. Tokom porubljivanja ostavite mali prorez na ivici kroz koji ćete moći da ubacite sintetičku vatu (može i pamučno ili vuneno punjenje), a zatim dovršite porub. Na vrhu ukrasa probušite rupicu kroz koju ćete da provučete konac ili prišijte traku, što je neophodno da biste ukras zakačili za jelku.

Kliknite OVDE za još ukrasa i ideja za novogodišnju dekoraciju od filca!
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan