KAKO DA BRZO OČISTITE ZAGORELU ŠERPU BEZ RIBANJA: ovaj jeftin i magičan trik štedi ruke svake domaćice

Zagoreli talog u šerpi stvara muke svakoj domaćici, a li pomoću ovog super jeftinog trika uspećete da operete šerpu brzo i lako!

KAKO DA BRZO OČISTITE ZAGORELU ŠERPU BEZ RIBANJA: ovaj jeftin i magičan trik štedi ruke svake domaćice Foto: Shutterstock

Skoro svakome se barem jednom u životu dogodilo da mu lonac ili tiganj toliko zagore da se pitate da li da ga bacite ili ribate, piše Yumama.

Izribati talog zaista je teško, ali postoji jedan trik koji uveliko olakšava posao. Ribanja ima, ali vrlo malo.

Radi se o tome da zagoreli lonac, šerpu ili tiganj ostavite na šporetu, napunite ga vodom i u vodu ubacite prašak za veš, dve do tri kašike. 

Ostavite da lagano vri 15 minuta. Kako vreme prolazi, voda postaje sve tamnija, a talog mekši. Na kraju ga je moguće ukloniti žicom za ribanje.

Izvor: Yumama

Jeftin i praktičan način da zagrejete stan: upotrebite aluminijumsku foliju

Oni koji su isprobali metodu sa aluminijumskom folijom tvrde kako povećava toplotu kao da su uključili još jedan radijator u prostoriji.

Savet 1

Zalepite na zid iza radijatora bilo koji reflektujući materijal, recimo aluminijsku foliju za domaćinstvo ili foliju za zaštitu vetrobranskog stakla automobila od sunca. Radijator će prestati da greje zid, toplina će prestati da odlazi napoljekroz spoljne zidove i odbiće se pravo u sobu!

Savet 2

Zalepite komad aluminijske folije na komad kartona, tako da sjajna strana folije bude spolja, pa stavite karton između zida i radijatora. Naravno, strana s folijom treba biti okrenuta prema radijatoru. Ovako će se toplota "odbijati" o površinu folije i vratiće se u vaš dom, umesto da je "upiju" zidovi.

Izvor: Kućni savjeti 
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan