JEFTINA GENERALKA BEZ OTROVA: napravite najbolja domaća sredstva za čišćenje cele kuće (RECEPT + SAVETI)

Iskusne domaćice ne kupuju sredstva za čišćenje kuće, več ih same prave od namirnica koje ima skoro svaka kuhinja! Evo kako da napravite 16 domaćih sredstava za čišćenje cele kuće, od kuhinje do kupatila...

PARKET

U posudi pomešajte čašu sirćeta, 20 kapi eteričnog ulja čajevca, lavande ili eukaliptusa, malo sredstva za čišćenje i toplu vodu. Ovom mešavinom prebrišite parket, i ne brinite - ova eterična ulja lepo mirišu, a jaki su antiseptici.

PROZORI

U posudu sa prskalicom sipajte 1/10 sirćeta, malo sredstva za pranje posuđa i ostatak vode. To dobro promešajte, i time operite prozore.

NAMEŠTAJ

Prašina se sa svih površina čisti univerzalnim sredstvom. Na dno posude sa prskalicom stavite 1/5 surćeta, ukupno 30 kapi eteričnog ulja čajevca, lavande i žalfije, malo sredstva za pranje i do kraja napunite vodom. Za poliranje nameštaja možete da pomešate 2 kašičice maslinovog ulja sa šoljicom sirćeta, te time isprskajte nameštaj i obrišite krpom. Iako je ovo pogodno za gotovo sve površine, nemojte da koristiti na starom drvetu kao ni na mermeru, koji menja boju. Za mermer koristite malo vode sa sredstvom za pranje sudova, a za staro drvo maslonovo ulje i eterična ulja.

Kako da napravite sredstvo za čišćenje ormana, kade, lavaboa i pločica - pročitajte OVDE!
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan