JEFTINA GENERALKA BEZ OTROVA: napravite najbolja domaća sredstva za čišćenje cele kuće (RECEPT + SAVETI)

Iskusne domaćice ne kupuju sredstva za čišćenje kuće, več ih same prave od namirnica koje ima skoro svaka kuhinja! Evo kako da napravite 16 domaćih sredstava za čišćenje cele kuće, od kuhinje do kupatila...

FRIŽIDER

Pomešajte vodu i sirće u razmeri 50:50, i dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Tim rastvorom brišite sve površine u frižideru. Ako u frižideru uvek imate neugodne mirise, možete ih ukloniti tako što ćete u njega staviti posudu sode bikarbone, koju bi trebalo da menjate na svaka tri meseca.

SUDOPERA

Kamenac koji se nakuplja u sudoperi možete lako da odstranite zagrejanim sirćetom, u koje treba da umočite vatu i onda to da ostavite da odstoji na površini sa kamencom. Za tvrdokorne naslage ovaj postupak treba ponoviti, mada u većini slučajeva kamenac nestaje nakon prvog puta.

MIKROTALASNA RERNA

U mikrotalasnu rernu stavite posudu sa vodom i polovinom isceđenog limuna, a onda rernu uključite na najjače najmanje 3-4 minuta. Isparavanje će olakšati čišćenje.

UKLANJANJE NEPRIJATNIH MIRISA

Ako imate kućnog ljubimca, onda znate da tepih može veoma lako da poprimi neprijatan miris. Kako biste ga se otarasili nisu vam potrebni skupi i nezdravi sprejevi, već malo sode bikarbone i eterična ulja. U veće pakovanje sode bikarbone stavite barem 30 kapi eteričnog ulja lavande, i pospite po tepihu. Pustite da odstoji sat vremena, a onda usisajte. Soda će pokupiti sve neprijatne mirise.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan