JEFTINA GENERALKA BEZ OTROVA: napravite najbolja domaća sredstva za čišćenje cele kuće (RECEPT + SAVETI)

Iskusne domaćice ne kupuju sredstva za čišćenje kuće, več ih same prave od namirnica koje ima skoro svaka kuhinja! Evo kako da napravite 16 domaćih sredstava za čišćenje cele kuće, od kuhinje do kupatila...

JEFTINA GENERALKA BEZ OTROVA: napravite najbolja domaća sredstva za čišćenje cele kuće (RECEPT + SAVETI) Foto: Shutterstock

Mnogi ljudi izbegavaju prirodna i ekološka sredstva za čišćenje, jer misle da nisu dovoljno efikasna. Međutim, mnoge starije domaćice tvrde da još uvek nije izmišljena hemikalija koja odstranjuje kamenac bolje od sirćeta, i da nijedno abrazivno sredstvo nije podjednako dobro kao soba bikarbona.

Pored toga, u radnjama se danas može pronaći izvestan broj ekoloških proizvoda, koji su dobri za vaše zdravlje a efikasni su. Zato pokušajte ove godine da sredite celu kuću samo namirnicama koje verovatno već imate u špajzu.

Potrebno vam je belo alkoholno sirće, soda bikarbona, limun, eterična ulja, ekološko sredstvo za pranje posuđa i žica za ribanje. To će vam biti dovoljno da napravite svoja sredstva za čišćenje cele kuće.

KUHINJA

Za detaljno čišćenje ploče šporeta, pospite ga sodom bikarbonom, naprskajte sirćetom i istrljajte sunđerom.

RERNA

Ako rerna nije mnogo prljava, biće vam dovoljno malo sredstva za pranje posuđa i vode. Ako, pak, zahteva dobro ribanje, unutrašnjost rerne namažite mešavinom sode bikarbone i sirćeta, i ostavite da deluje neko vreme, a onda sve dobro oribajte. Rešetke iz šporeta je potrebno potopiti na sat vremena u vruću vodu sa sirćetom i malo sredstva za čišćenje. Nakon toga će nečistoće omekšati, i biće mnogo lakše skinuti ih. A kako bi rernu održavali čistom, prebrišite je nerazređenim sirćetom nakon svake upotrebe.

MAŠINA ZA PRANJE SUDOVA

Umesto tečnosti za sjaj posuđa možete da koristite sirće, koje razjeda kamenac. Međutim, ako je mašina preterano zapuštena, ona može da se začepi od kamenca koji će sirće skinuti.
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan