Najuredniji tata šestoro dece otkriva važna pravila: kako da vaš dom postane super UREDAN i organizovan prostor

Ovom tati zavide sve domaćice na urednom i organizovanom domu, a on otkriva mala pravila samo za vas! Evo kako da i vaš dom postane najuredniji...

Najuredniji tata šestoro dece otkriva važna pravila: kako da vaš dom postane super  UREDAN i organizovan prostor Foto: Promo

Moj životni put od preplavljenosti do minimalizma bio je spor ali plodonosan, i sada me obuzme sreća svaki put kada se osvrnem oko sebe i vidim red, piše Leo Babauta, svojevrsni guru životnog minimalizma i otac šestoro dece.

Budući da je na sebi dokazao da je pojednostavljenje života moguće, Babauta je sastavio listu pravila kojih se treba držati kako bismo se bolje organizovali i oslobodili viška stvari:

PROČITAJTE JOŠ: Kako da čišćenje kuće bude brzo i efikasno: 5 feng šui pravila za vaš super čist i uredan dom

Organizujte se na početku i kraju svakog dana

Zapišite tri najvažnija zadatka za taj dan i još nekoliko stvari koje bi trebalo obaviti. Raščistite sto i sve stavite na svoje mesto. Na kraju dana, raspremite, štiklirajte stavke na svom spiku i probajte čak da spremite sve što treba za sutra.

Svaki put kada ustanete od stola, sklonite jednu stvar

Kad god pođete po čašu vode ili u kupatila, uzmite nešto sa stola i stavite na mesto. Ako vam je sto već raščišćen, uzmite nešto drugo iz blizine.

Kada završite sa jelom, operite svoj tanjir

Umesto da ostavite posuđe u sudoperi, odmah ga operite, a usput operite još nekoliko sudova koje zateknete.

 

Prebrišite lavabo nakon upotrebe

Svaki put kada operete ruke ili zube, prebrišite lavabo, a isto činite i sa sudoperom. Pospremite uvek i još par stvari u blizini.

Svaki put kad prođete kroz sobu, stavite na mesto jednu stvar

Kad god uđete u neku prostoriju ili prođete kroz nju, jednu stvar sklonite na mesto i nećete nikad morati da odjednom sređujete sve.

Kada skinete deo odeće, odmah ga odložite na mesto

Ne ostavljajte garderobu na podu ili po nameđtaju, već je odmah stavite u plakar, a probajte da usput pokupite i još neki odevni predmet koji nije na mestu.

JOŠ KORISNIH SAVETA ZA ORGANIZOVAN I UREDAN DOM OČEKUJE VAS NA SLEDEĆOJ STRANI!
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan