3 brza i jeftina rešenja za dom koji miriše na čisto: evo kako da uklonite smrad smeća

Miris truljenja hrane se najbrže stvara u kanti za smeće, a zadržava se i kad kesu sa smećem izbacite! Evo kako da taj problem rešite...

3 brza i jeftina rešenja za dom koji miriše na čisto: evo kako da uklonite smrad smeća Foto: Profimedia

1. Soda bikarbona

Ovaj jeftin i čaroban beli prah je vaš najbolji saveznik u borbi protiv neugodnih mirisa iz kante za smeće. Namočite kantu za smeće i po dnu posipajte sode bikarbone. Ostavite da odstoji oko pola sata pa je isperite vrućom vodom.

Nakon što se osuši po dnu ponovno posipajte malo ovog magičnog praha i ostavite da stoji. Istresite ga i zamenite svježim svakih par dana. Isto tako, u svaku vrećicu za smeće istresite malo sode bikarbone. To će zakamuflirati neugodne mirise ostataka hrane i cigareta.

VIŠE: Brzi recept za prirodni miris kojim će odisati vaš dom: kako da napravite osveživač prostora

2. Pesak za mačke

Čak i ako nemate mačku za kućnog ljubimca, pesak koji se koristi za mačji toalet izvrsno upija neugodne mirise iz kante za smeće, a onaj s mirisom dodatno osvežava prostoriju! Malo peska pospite po kanti za smeće i ostavite da deluje do sledećeg pranja kante. Pesak ubacite i u vrećicu za smeće što će neutralizovati miris otpadaka hrane koja vrlo brzo reaguje na visoke temperature.

3. Maramice za mašinu za sušenje veša

Ovaj čaroban izum osvežava odeću sušenu u sušilici za veš, a može se staviti i u fioke s donjim rubljem, čarapama i peškirima. No, maramice s mirisom za sušilicu čine čuda i s vašom kantom za smeće! Nakon što ste dobro oprali kantu, na dno stavite jednu mirisnu maramicu. Ona ne mora biti nova, već možete upotrebiti onu iz sušilice ili fioke jer je u njoj sigurno dovoljno snage da upije neugodne mirise i osveži prostoriju.

Izvor: Zadovoljna




bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan