FENG ŠUI SAVETI ZA OZDRAVLJENJE: kako bela boja utiče na zdravlje

Evo zašto je bele boja izvor jang energije koja je neophodna u slučaju bolesti i kako pomaže u bržem ozdravljenju....

FENG ŠUI SAVETI ZA OZDRAVLJENJE: kako bela boja utiče na zdravlje Foto: Profimedia

Pojava bolesti i pad u postelju je svakom neugodan i izvor je večno prisutnog straha od smrti, ali to je neizostavan deo životnog ciklusa i zavisi od promena kvaliteta chi energije tokom vremena.

U tehnici letećih zvezda crna zvezda broj 2 se naziva zvezdom bolesti, a zlokoban uticaj svakako ima i žuta zvezda 5 ili Wu Wang, najnegativnija pojava u karti letećih zvezda.

PROČITAJTE JOŠ: Feng šui za privlačenje novca: kako da napravite vazu bogatstva

Prilikom pojave bolesti, u većini slučajeva ćemo uspeti ove zvezde da povežemo sa trenutnim stanjem, bilo kroz godišnju, mesečnu ili planinsku zvezdu.

Pogledamo li originalni Lo shu kvadrat, uviđamo da su obe zvezde vezane za zemljani element. Kako bismo ih oslabili, potrebno je primeniti element Metal, koji po feng shui reduktivnom ciklusu elemenata crpi element Zemlju.

Postavljanje zvončića sa 6 metalnih cevi je česta preporuka, ali to nije moguće uvek provesti u praksi. Zato Kinezi imaju drugo rešenje, a ono podrazumeva primenu bele boje.

Ne samo da je to boja Metala, bela boja (sunčeva svetlost) se razlaže na 7 osnovnih boja i odličan je izvor yang energije koja je neophodna u slučaju bolesti.

PROČITAJTE JOŠ: Feng šui lek za ljubav: jednostavan trik kojim ćete privući pravog muškarca

Bolesnika treba prebaciti u sobu sa belim zidovima, posteljina mora biti čista i po mogućnosti bela, u sobu mora dopirati puno sunčeve svetlosti, a povoljno je postaviti i sveže cveće u istočni deo te prostorije.

Sunčeva svetlost i sveže cveće su odlični aktivatori yang energije, s tim da se cveće mora redovno da se menja, jer čim uvene, ono otpušta lošu i usporavajuću yin energiju.

Tekst: Miloš Tomić

Izvor: Astro portal
Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan