REŠENJE ZA ZAUZETE DAME: kako da vam kuća bude čista i bez čišćenja

Uštedite vreme na sređivanju i čišćenju kuće, predlažemo da pratite naše savete...

REŠENJE ZA ZAUZETE DAME: kako da vam kuća bude čista i bez čišćenja Foto: Profimedia

Ako baš i ne uživate u čišćenju ili nemate vremena postoje i mali trikovi zahvaljujući kojim će vam kuća i dalje biti blistava. Donosimo vam par saveta.

Svaka stvar ima svoje mesto

Imajte na umu da svaka stvar u vašem domu ima svoje mesto. Organizujte se i potrudite se da je svaki put, nakon korišćenja, vratite na mesto. Na ovaj način ćete sprečiti nagomilavanje stvari i stvaranje nereda.

VIŠE: Saveti za uredan dom: ovih 10 stvari smo ceo život čistili pogrešno

Rešite se nepotrebnih stvari

Ako posedujete manje stvari, imaćete i manje nereda. Rešite se svega što niste obukli ili obuli u poslednjih dve godine, osim nekih dragih ili dragocenih komada koje ste nasledili.

VIŠE: 10 stvari koje morate eliminisati iz kuće (već sutra!)

Izuvajte se pre nego što uđete u kuću

Izuvanje ispred kuće/stana može biti i pomalo neobična praksa, ali ćete na taj način sprečiti unošenje prljavštine u kuću. Samim tim, nećete morati usisavati i ribati svaki čas. I da, isto tako bi bilo poželjno i da očistite šape kućnim ljubimcima pre nego ih pustite unutra.

VIŠE: 10 prljavih predmeta koje uglavnom zaboravljamo da očistimo... a ne bismo smeli!

Nabavite otirač

Postavite ispred ulaznih vrata otirač na kojem će gosti moći dobro izbrisati cipele. Čak i ako su planirali da ih skinu, bolje je da ih dobro izbrišu, jer na taj način neće unositi prljavštinu, a vi nećete morati odmah da čistite.

VIŠE: Evo zbog čega nikada više nećete ući u dom obuveni

Nemojte ostavljati prozore dugo otvorene

Prilikom provetravanja prostorija, pobrinite se da prozori ne ostaju predugo otvoreni, inače će se po kući početi skupljati prašina.

Nabavite ručni usisivač

Fantastična stvar koja će vam uštedeti vreme. Sada ne morate svaki put paliti veliki usisivač ili hvatati metlu da biste pokupili par mrvica ili dlaka. Investicija koja je veoma isplativa.

Razmislite da li je pametno nabaviti kućnog ljubimca

Pre nego što nabavite krznenog prijatelja, imajte na umu da su kućni ljubimci (posebno psi i mačke) velika odgovornost. Dobro razmislite da li želite da se te odgovornosti prihvatite. Ako niste još uvek spremni za čišćenje dlaka po celoj kući, onda nabavite kućnog ljubimca koji nema krzno, kao što je, na primer, ribica.

Ručajte na pravom mestu

Bitno je da imate jedno, određeno mesto na kojem ćete obedovati – kuhinja, trpezarija ili dnevni boravak – pa tu “ceremoniju” uvijek obavljajte  na tom mestu. Takođe, nemojte raditi više stvari prilikom obedovanja, jer ćete (vrlo verovatno) zaprljati sve oko sebe.

Izvor: Mini magazin
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan