Najlepši mini stan na Menhetnu

Četrdeset kvadrata stambenog prostora je pravo malo bogatstvo, pod uslovom da ih uredite ovako efektno kako je to uradio njujorški dizajnerski tim!

Najlepši mini stan na Menhetnu Foto: Promo / Specht Harpman, Taggart Sorenson
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Ovo je jedan od najneobičnijih projekata koji smo ikada uradili, kaže tim arhitektonske firme "Spekt Harpman". U osnovi, stan ima samo četrdeset kvadrata, ali je visina raspoloživog prostora bila čitavih sedam metara pa su dizajneri odlučili da zaigraju na tu kartu.

Vertikalno rešenje kojem su pribegli umnogome  podseća na mini apartman u Madridu koji je takođe brzo stekao popularnost na internetu, ali deluje još prostranije i komfornije.

U stanu je, zapravo, formirano četiri platforme - na najnižem nivou su ulaz i kuhinja, a nekoliko stepenika više je dnevni boravak.  Krevet je postavljen na specijalnoj platformi koja stoji "izbačena" na snažnim čeličnim gredama.

PROČITAJTE JOŠ: Garsonjera od 20 kvadrata koja se uvećava 3 puta (VIDEO)

Kupatilo je smešteno ispod stepenica koje imaju još jednu važnu funkciju - u njihovoj osnovi su smešteni ormarići i fioke. Još jedne stepenice vode na krovni vrt sa koga se može uživati u panorami Menhetna.

Materijali su izabrani tako da naglašavaju prostor - najviše je svetlih boja, kuhinja je u belom laku, ali su podovi tamni kao i stepenice što daje efekat solidnosti i komfora. 

PROČITAJTE JOŠ: Moderan gradski stan: efektna i jednostavna kombinacija boja

Pogledajte i sami u galeriji slika kako je sjajno izveden ovaj projekat. Kako vam se dopada?

Izvor: Lisa / Moj stan
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan