Zašto toliko volimo belu boju u enterijeru

Najčistija od svih boja, boja koja donosi spokojstvo, duh leta i svetlost - bela predstavlja idealnu osnovu za mnoge kombinacije u enterijeru. Uklopiće se u minimalizam crno-belih kombinacija, ali i u romantične pastelne harmonije.

Zašto toliko volimo belu boju u enterijeru Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »
ostale slike u galeriji

Neopravdano oklevamo pri upotrebi bele boje u dnevnim sobama i trpezarijama - uz jednostavne i praktične materijale koji se lako održavaju, slobodno se odlučite za bele trpezarijske stolice atraktivnog dizajna (slike u galeriji 1) i (2).

PROČITAJTE JOŠ: Inspiracija za uređenje enterijera u svetlim bojama: mediteranska vila za uživanje

Ako vam se takvo rešenje čini previše monotono i koloristički "ravno", dobićete dinamičniji efekat u kombinaciji s crnim stolom za ručavanje i odgovarajućim lajsnama na stolicama (3). Toplinu donosi drvena obloga na podu prelakirana bezbojnim lakom.

Ljubitelji minimalizma uživaće u ovoj kombinaciji bele garniture za sedenje i klupskog stočića s diskretnim akcentima crne podne lampe i prikladnog postolja za sto (4).

Uz industrijski beton vidljiv na tavanici prostrane dnevne sobe, vrlo vešto su uklopljeni moderni trpezarijski sto, bele stolice i "niskobudžetni" lusteri od papira (5). 

Ako ste ipak tradicionalista, neka belo bude rezervisano za klasične pozicije - zidovi i tavanica uz ukrasni luster i elegantnu vazu sa cvećem (6).

SVE SLIKE POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI!

Izvor: Lisa / Moj stan
slike u galeriji

Prenošenje originalnog sadržaja potpisanog sa Lepa & Srećna dozvoljeno je isključivo uz linkovanje na taj tekst!

bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan