Zeleni prolećni enterijer

Ako provirite kroz izlog prve cvećare, primetićete koja se boja najbolje slaže sa svim ostalim - zelena. Pri uređivanju enterijera, ona može da se koristi i kao osnova ali i za detalje. I, da li znate zašto se glumačka garderoba ponekad naziva "green room"?

Zeleni prolećni enterijer Foto: Shutterstock
Prelistajte galeriju   »

Izbor nijanse zavisi od vašeg ličnog ukusa, a materijal u kome ćete primeniti ovu zahvalnu boju izabraćete u skladu sa potrebama renoviranja. Ako se spremate da osvežite kupatilo, možda će vam se dopasti mozaik pločice kao na prvoj slici u galeriji. S obzirom na to da zelena deluje umirujuće, odabraće je za boju zidova oni koji uređuju dečju sobu. Da li znate da se glumačka garderoba na engleskom ponekad naziva "green room"... toliko blagotvorno utiče na uznemirene nerve glumaca pred nastup.

Za ljubitelje retro stila zanimljivo rešenje je da samo jedan zid presvuku tapetom interesantnog dezena, a ostali neka izaberu detalj po želji - jastučnicu, podnu prostirku... Zelena je boja rasta, razvoja, zdravlja. Skladno uklopljene nijanse - graška, mente, limete - doneće sveži dah proleća u vaš dom.
slike u galeriji
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan