NEKOLIKO TRIKOVA DEKORATERA DONOSI LUKUSUZ U DOM: ovi saveti ne koštaju mnogo, a efekat je veliki

Ovi trikovi dekoratera ne koštaju mnogo, a donose efeka luksuza u dom.

NEKOLIKO TRIKOVA DEKORATERA DONOSI LUKUSUZ U DOM: ovi saveti ne koštaju mnogo, a efekat je veliki Foto: Shutterstock

Nekoliko malih izmena i adekvatni detalji biće sasvim dovoljni da unesete "dašak Menhetna" u vaš dom.

Ako želite stan koji odiše stilom i dobrim ukusom, a ne biste da potrošite mnogo za renoviranje? Nekoliko malih izmena i adekvatni detalji biće sasvim dovoljni da unesete "dašak Menhetna" u vaš dom.

Na zid u dnevnoj sobi, kao i u spavaćoj ili u hodniku okačite slike iz tri dela. Da ne biste potrošili novca i vremena tražeći idealnu, izaberite sami upečatljivu fotografiju, koja se uklapa u ambijent i izradite je u najvećem formatu. Presecite je na tri dela i svaki uramite jednostavnim ramom u beloj, crnoj ili krem nijansi. Možete da odaberete fotografiju sa putovanja, venčanja, vašu decu, ali i apstraktne motive koji impresivno deluju na zidu.

nekoliko-trikova-dekoratera-donosi-lukusuz-u-dom-ovi-saveti-ne-kostaju-mnogo-a-efekat-je-veliki_001

Tepihe i staze grupišite u centralni deo prostorije, tako da budu najmanje 40 cm odvojene od zidova. Tako će prostorija delovati prostranije. Na jednom ili dva zida postavite ogledala od poda do plafona, a ispred njih atraktivnu visoku vazu sa cvećem, ukrasni ćup ili stonu lampu.

Polica za knjige obavezna je u modernom domu, ali ne preterujte. Napravite kombinaciju knjiga i dekorativnih predmeta (kutija, ramova za slike, malih vaza, suvenira), tako što ćete ređati najviše pet knjiga u nizu, a zatim niz "razbijati" ukrasom. Ispred police stavite modernu fotelju za čitanje.

nekoliko-trikova-dekoratera-donosi-lukusuz-u-dom-ovi-saveti-ne-kostaju-mnogo-a-efekat-je-veliki_002

Prekrečite zid iznad bračnog kreveta u tamnu nijansu ili ga oblepite tapetama sa zanimljivom šarom. Ukoliko je uzglavlje tamnije, izaberite jastuke različitih dimenzija sa svetlim šarama, poređajte ih u dva reda naizmenično, jedan uspravno, drugi horizontalno.

Izvor: Novosti
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan