ALPSKI STIL SA OTMENOM NOTOM! PRELEP PLANINSKI ENTERIJER: u ovaj šale ćete se zaljubiti (FOTO)

Da alpski ambijent u maniru planinske kolibe, šalea, može da odiše visokom elegancijom, dokazuje ovaj enterijer u francuskim Alpima, koji je odlikovan prestižnim nagradama za dizajn enterijera.

ALPSKI STIL SA OTMENOM NOTOM! PRELEP PLANINSKI ENTERIJER: u ovaj šale ćete se zaljubiti (FOTO) Nicola O’Mara studio / Inspired Design
Prelistajte galeriju   »

Planinska kuća u francuskim Alpima, šale "Alpine", koju je projektovao i izveo britanski studio Inspired Design, dobitnik je međunarodne nagrade za dizajn u alpskom stilu, koji dodeljuje jedan od najvećih svetskih portala za dizajn i arhitekturu - Houzz.

Ovaj enterijer najbolje opisuje filozofiju rada vlasnice studija, dizajnerke Nikol O’Mara: težnju za balansom između originalnosti, imaginacije i do detalja savršene zanatske izrade. U portfoliju ovog studija, koji radi od 1998. godine, nalaze se brojna ski-odmarališta, planinske kuće i luksuzni enterijeri širom Evrope, a mnogi od njih ovenčani su nagradama.

Detalji i celina su ovde u savršenom balansu: iako je studio posvećen svakom detalju koji se izrađuje zanatski, odlično je sagledana celokupna slika i zaokružen utisak o jedinstvu enterijera.

Dnevni boravak izlazi direktno na dvorište i zajedno s kuhinjom čini osnovu prizemlja, prožetu modernim i klasičnim stilom. Neupadljiva mustra pločica usklađena je sa soklom, dok veliko ogledalo u zlatnom ramu doprinosi otmenosti.

alpski-stil-sa-otmenom-notom-ovo-tipican-planinski-entetrijer-sale-koji-greje-usred-divlje-prirode_010

Vlasnica studija je dizajnerka tekstila, pa ne čudi veština s kojom kombinuje luksuzni pliš i nešto ležerniji lan.

Spavaća soba odiše sa nešto više intime. Police iznad uzglavlja predviđene su za knjige, što je izuzetno rešenje koje obeležava čitav enterijer!

Dečja spavaća soba s krevetima na sprat, iako krajnje praktična, odiše otmenošću zahvaljujući pročišćenoj liniji nameštaja i kontrastnim kombinacijama tkanina.

alpski-stil-sa-otmenom-notom-ovo-tipican-planinski-entetrijer-sale-koji-greje-usred-divlje-prirode_001

Diskretna rasveta ključni je faktor osećaja udobnosti. Lanene zavese propuštaju dovoljno svetlosti u gostinsku sobu, koja deluje prirodno, jednostavno i elegantno.

Zimski predeli uvek su inspirativni za ljubitelje prirode, a ako se ovome doda i rafniran ukus u uređenju - doživljaj lepote i komfora je nezaobilazan.

Tekst: I. M.

Izvor: Lepa & Srećna
slike u galeriji
bonus video
ostavite komentar
Inicijalizacija u toku...
instagram
Instagram artikal za moj stan